Forlig indgået i klit-sagen fra Skagen

Arkivfoto

Forlig indgået i klit-sagen fra Skagen

16. juni 2022 - kl. 7:56 - af

En oktober-nat i 2019 blev store dele af sandet fra en fredet klit på Skagen Sønderstrand tæt ved det gamle Vippefyr mellem Skagen og Grenen fjernet med en gummiged. Ved at udjævne klitten, blev der bedre udsigt fra en nærliggende villa, ejet af en kendt erhvervsmand, som siden viste sig at være den ene af to gerningsmand.

Mændene bag skamferingen blev siden dømt for deres ugerning, og det endte strafferetligt med en dom i slutningen af april 2021 på 6o dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Klitterne blev siden genoprettet på foranledning af Frederikshavn Kommune.

Desuden blev der rejst erstatningskrav på omkring 312.000 kr. – nedjusteret fra et oprindeligt krav på 447.000 kr. I dommen ved retten i Hjørring fremgik det, at det ikke var bevist, at det reelle beløb for ødelæggelserne var 312.000 kr. Derfor blev denne del henvist til et civilt søgsmål.

Sagen har fra starten haft stor bevågenhed i offentligheden, og med mellemrum er der kommet henvendelser fra avisens læsere, der spørger, om der er nyt i sagen.

Avisen har nu rettet henvendelse til borgmester Birgit Stenbak Hansen (A) for at høre til sagen.

Borgmesteren henviser til, at Frederikshavn Kommune via advokat den 29. november 2021 indleverede en stævning ved Retten i Hjørring med påstand om at opnå erstatning for alle udgifter, som blev påført kommunen i forbindelse med hærværk på to klitter ud for en ejendom på Østre Strandvej i det nordligste Skagen.

Birgit Hansen oplyser, at sagen nu er afsluttet uden dom, idet der er indgået forlig mellem sagens parter. ”Dette indebærer, at Frederikshavn Kommune har fået dækning for alle sagens faktiske omkostninger,” siger Birgit Hansen og tilføjer, at sagen i øvrigt kommer til ”endelig orientering” i Økonomiudvalget efter sommerferien.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Forlig indgået i klit-sagen fra Skagen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Forlig indgået i klit-sagen fra Skagen”

  • efter min mening er han et stort fjols. hvis han er så uskyldig, som han siger, han er, hvorfor har han så betalt erstatning?
    han tror vist, han er en helvedes karl. tro aldrig på de “fine slipsedrenge” de er alle over en kam ikke til at stole på. jeg har selv haft kontakt med dem, og gud, hvor er de nogle tøsedrenge når de for “kniven for stuben”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forlig indgået i klit-sagen fra Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER