Ingen tilsynssag mod Frederikshavn Kommune

Ingen tilsynssag mod Frederikshavn Kommune

5. maj 2022 - kl. 8:38 - af

En af de store samtaleemner under valgkampen var de haltilskudsmodeller Frederikshavn Kommune i øjeblikket praktiserer og som har givet anledning til at Ankestyrelsen konkret har vurderet den nuværende praksis. Konklusionen er klokkeklar: Der er ikke anledning til at rejse en tilsynssag mod Frederikshavn Kommune.

Ankerstyrelsen skriver således:

På baggrund af Frederikshavn Kommunes udtalelse finder Ankestyrelsen ikke anledning til at rejse en tilsynssag. Vi gør derfor ikke mere i sagen.

Vi lægger vægt på, at Frederikshavn Kommune har oplyst, at forskellen i niveauet for tilskud til de selvejende haller er begrundet i kommunens ønske om at stille samme serviceniveau til rådighed for alle kommunens borgere.

Vi lægger ligeledes vægt på, at kommunen ikke er forpligtet til at støtte samtlige sportsaktiviteter i en kommune.

Vi lægger også vægt på, at Frederikshavn Kommune har oplyst, at kommunen vil se nærmere på haltilskud, så de bl.a. bliver mere gennemskuelige for de selvejende institutioner.

Se hele Ankerstyrelsens svar her.

Formanden for det nuværende KFU i Frederikshavn Kommune, Peter Laigaard (C) udtaler:

I en retsstat er den enhver beskåret at enten klage og/eller prøve sin sag. Jeg er utrolig glad på vores forvaltnings vegne, som har pligt til at påpege, hvis vi politikere vil vedtage noget, som strider mod loven, at det ikke har været tilfældet.

Men det er også godt at vide, at vi i Frederikshavn Kommune overholder loven uanset, om man er tilfreds eller ej med de beslutningerne, som vi politikerne træffer og hvor mange hensyn skal tages i betragtning.

Det kan ikke mindst på KFU området være en særdeles svær balance. Folkeoplysningsloven er eks. en rammelov med visse minimumskrav, men måske også det område, hvor kommunerne af alle områder under den kommunale selvstyre selv kan lave sine tilskudsregler. Som en kendt ekspert på området sagde til mig: Der findes 98 måder at gøre det på, svarende til antallet af landets kommuner.

Når det er sagt, har vi i det nuværende KFU arbejdet med hele området siden 1. Januar 2022 og jeg har stadig på udvalgets vegne en ambition om, at vi lander nye modeller både på hal området og frederikshavnerordningen, der nyder bred politisk opbakning. Men ting tager tid – djævlen ligger nemlig i detaljen kan jeg garantere. At vi så skal reducere budgettet med 6.3 mio. kr. til næste år fortæller om de udfordringer, vi har stået og står med.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ingen tilsynssag mod Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger