Stor opbakning til Thorshøj Gamle Skole

Stor opbakning til Thorshøj Gamle Skole

17. januar 2022 - kl. 11:45 - af

Foreningen Thorshøj Gamle Skole har afholdt sin første generalforsamling. Normalvis siger man, at noget koster blod, sved og tårer – men i dette tilfælde har der været tale om blod, sved og udelukkende glædestårer.

Foreningen har fået en forrygende start. Der blev afholdt stiftende generalforsamling i januar 2021, og inden udgangen af 2021 har foreningen blandt andet solgt 330 støttemedlemsskaber. Foreningen nyder stor opbakning, både i nærmiljøet – men også længere ud i Frederikshavn kommune, sågar medlemmer i Norge.

Formand, Geir Kåsa, aflagde sin beretning, og han lagde da også vægt på, at det har været et år med højt aktivitetsniveau.

”Til tider har det været lidt hektisk. Men det har været spændende, lærerigt og sjovt. Os, der arbejder sammen i bestyrelsen, kommer tæt på hinanden og vi lærer hinanden at kende på en helt anden måde, det samme kan vi sige om vores trofaste hjælpere. Hermed kan man sige, at vi er godt i gang med at opfylde den del af foreningens målsætning, der går på at danne nye relationer – på tværs af aldersgrupper.”

“Bekendtskaber bliver til rigtig gode venskaber, og vi introduceres stadigvæk for nogle nye. Der er nok ingen i bestyrelsen, som skal påberåbe sig alverdens erfaring med det byggetekniske, men når skolen engang står ”færdig”, har vi da lært rigtig meget fra de erfarne håndværksmestre, som velvilligt deler deres kundskaber.” fortalte Geir Kåsa bl.a. i sin beretning.

Det første år har budt på en kombination af praktisk arbejde og igangsætning af aktiviteter i huset. Opgaverne har været mange, blandt andet har det budt på: Udskiftning af 18 vinduer og 2 døre, musikrum, køkken, vaskerum, udvendig maling, gymnastiksalen er moderniseret. 80 meter hæk er fjernet og der er malet. Opgaverne er udført af frivillige hænder tidlige morgener, sene aftener på hverdage og weekender. Formanden lagde ikke skjul på, hvor taknemmelige bestyrelsen er for den enormt store hjælp og opbakning til udviklingen af Thorshøj Gamle Skole.

Pga. den store opbakning har det været muligt at afholde en bred vifte af aktiviteter – her kan bl.a. nævnes bageskole for børn, banko, TikTok dans, Sct. Hans fest, børneyoga, kreative kurser for både børn og voksne, chokoladekursus, cirkeltræning og diverse foredrag. Disse kurser, foredrag m.m. er ligeledes arrangeret af frivillige hænder.

”Vi er imponerede over, hvor meget kapital, vi har fået hjem til skolen via diverse puljer og fonde – det er helt ufatteligt. Vi startede i foråret med at sende én ansøgning afsted og derefter røg den ene efter den anden ansøgning afsted, så siden april 2021 har vi fået 1,7 millioner kroner hjem. Alle øremærket forskellige tiltag, såsom renovering, aktiviteter og ting til aktiviteterne. Vi er stolte over, at kunne skaffe 1,7 millioner kroner inden foreningen er 1 år gammel. Vi har brugt rigtig mange timer på at finde puljer og fonde, sætte sig ind i dem, skrive ansøgninger, lave budgetter m.m., men det er det hele værd, når det resulterer i et økonomisk klap på skulderen. Det må betyde, at der er andre end os, der synes, at der er potentiale i Thorshøj Gamle Skole. Udover fondsmidlerne skal vi ikke glemme værdien af den smukke gamle bygning, som vi købte af Frederikshavn Kommune for 0 kroner. Bygningen har kulturel værdi, og kan fortælle mange historier.” fortæller Geir.

Til generalforsamlingen blev der valgt ny bestyrelse. Der blev budt velkommen til 2 nye bestyrelsesmedlemmer, Joan Vestergaard Larsen og Kirsten Lunden, og tak for indsatsen til Majbrit Rasmussen, Nicki Helledie og Torkild Snørbjerg, som ikke ønskede genvalg. Bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende, og bestyrelsen ser nu således ud: Formand: Geir Kåsa, Næstformand/kasserer Annika Thomsen, sekretær Jette Hansen, Kirsten Lunden og Joan Vestergaard Larsen er menige medlemmer. Bestyrelsen melder klar til at tage hul på 2022, som står på renovering og en masse aktiviteter.

Du finder aktiviteterne på Thorshøj Gamle Skoles Facebookside, hvor de løbende lægger aktiviteter op.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor opbakning til Thorshøj Gamle Skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER