De ni læsninger i Torslev Kirke

De ni læsninger i Torslev Kirke

7. december 2021 - kl. 1:27 - af

Torsdag den 9. december afholder KFUM-spejderne i Thorshøj ”De ni læsninger” i Torslev Kirke. Det er efterhånden blevet en dejlig tradition, at spejderne på denne måde hjælper med at sprede lidt julestemning, så vi kan lukke julefreden ind.

Aftenen indledes ved repræsentanter fra Sct. Georgsgildet i Sæby, som kommer og fortæller lidt om Fredslyset, som de denne aften bringer til kirken.

Fredslyset blev oprindeligt tændt i fødselsgrotten i Betlehem ved den flamme, som altid brænder. I Danmark udsendes Fredslyset fra Sct. Laurentii Kirke i Roskilde, som passer og plejer det tændte Fredslys hele året. I flere lande er det blevet et samarbejde mellem spejderne og Sct. Georgsgilderne, og i Danmark modtages og videregives Fredslyset, som en gave, hvor budskabet er: et lys for fællesskab, fred, venskab, forståelse, tolerance og fred på jorden.

Derefter læses forskellige tekster fra bibelen, som spænder fra skabelsesberetningen over syndefaldet, til profetier om frelseren, som skal komme, og slutter med juleevangeliernes beretning om frelserens fødsel. Indimellem vil spejderne synge julesalmer, og der vil også være fællessang.

Hvis man medbringer et fyrfadslys eller en flagermuslygte er der mulighed for at få fredslyset med hjem.

Efterfølgende er spejderne vært ved kaffe og kage i våbenhuset og de håber, at rigtig mange vil finde vej til denne hyggelige aften, hvor alle er velkomne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De ni læsninger i Torslev Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER