Silas Rytter sigter mod udlandet i 2022

(Fotograf: Boxengasse)

Silas Rytter sigter mod udlandet i 2022

2. december 2021 - kl. 9:07 - af

Efter en lærerig sæson på de danske baner planlægger Sæby-køreren Silas Rytter at deltage i det britiske Ginetta GT5 Challenge i den kommende sæson.

Det britiske mesterskab køres med identiske Ginetta G40 GT5-racere magen til den, Silas har kørt i 2021-sæsonen. Til gengæld køres løbene på teknisk krævende baner, og blandt konkurrenterne er nogle af Storbrittaniens største talenter.

– Jeg har haft en rigtig god sæson herhjemme i Danmark, så det giver god mening for mig at tage springet ud på de større baner næste år. I sensommeren kørte jeg et enkelt løb i England, og der blev det tydeligt, at det her er den bedste mulighed for at fortsætte min udvikling, fortæller Silas Rytter.

Mens både baner og konkurrenter kommer til at udfordre den 16-årige racerkører kan han til gengæld se frem til at blive del af britisk motorsports vigtigste weekender. GT5-serien bliver nemlig afviklet sammen med de to største mesterskaber i britisk motorsport, og dét er noget som kan kaste muligheder af sig:

– Vi kommer til at køre sammen med både British GT og British Touring Car Championship i løbet af året. Det er store mesterskaber med professionelle teams og masser af fans, så gode resultater kan hjælpe mig til at skabe et navn derovre, siger Silas Rytter.

Springet til udlandet betyder imidlertid også, at sæbonitten får brug for sine evner bag skrivebordet. For et skridt op i sportsligt niveau betyder også et skridt op økonomisk.

– Min ambition er at blive professionel racerkører, og for at nå det, skal der investeres en del penge. Heldigvis er motorsport én af de sportsgrene, som kan give sponsorer en masse værdi for pengene, så jeg arbejder på at få lokal opbakning med mig derover, fortæller Silas, som i den kommende uge har inviteret nuværende og potentielle sponsorer til sæsonafslutning hos Auto Teknik A/S den 9. december.

– Det er jo en god mulighed for at sige tak for støtten til de lokale virksomheder, der allerede har bakket op omkring mine ambitioner, og samtidig fortælle min historie til andre, som har interesse i motorsport. Jeg har også fået lov at udstille den bil, som jeg kørte i denne sæson, så der er også lidt godt at se på, fortæller Silas Rytter.

Silas har fået en forsmag på Ginetta GT5 Challenge på Snetterton-banen tidligere i år.
(Fotograf: Rytter Motorsport)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Silas Rytter sigter mod udlandet i 2022' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER