SEKOIA-system i plejesektoren ønskes udfaset

Foto: Mark Knudsen.

SEKOIA-system i plejesektoren ønskes udfaset

30. november 2021 - kl. 5:57 - af

Kommunens Center for Handicap og Psykiatri og Center for Sundhed og Pleje ønsker at udfase systemet SEKOIA med planlægnings- og kommunikationsskærme.

Det skal ske løbende i forbindelse med implementering af et nyt omsorgssystem CURA i foråret 2022.

Sekoia blev indført som pilotprojekter på Sæby Ældrecenter i 2016, ved Koktvedparken i Frederikshavn i 2018, og senest er Sekoia blevet indført på Ankermedet i Skagen og Kastanjegården i Frederikshavn i 2018/19.

Der har været gode erfaringer med Sekoia, men der har også været udfordringer med, at der har været uklarhed om, hvilke oplysninger der hører til Sekoia og hvilke til omsorgssystemet CSC Vitae.

Det faglige argument for at udfase Sekoia er, at CURA indeholder den tablet-løsning, som Sekoia tidligere har kunnet tilbyde. Nu bliver den løsning en del af omsorgssystemet. Det vil derfor ikke være hensigtsmæssigt at fastholde Sekoia, eftersom der vil blive tale om en dobbeltregistrering. Derudover vil Sekoia-løsninger fordre, at der inden for kort tid skal reinvesteres i nye skærme.

Der vil være behov for at overføre driftsudgiften fra Sekoia til CURA-løsningen, så der kan skabes finansiering til det øgede antal tablets, som CURA kræver for, at der kan opnås fuld effekt af løsningen. Den årlige driftsudgift for brug af Sekoia er i alt 607.000 kr.

Det anbefales, at denne udgift medgår til betaling af driftsudgiften til de øgede antal medarbejdertablets, som der vil være brug for med CURA-løsningen.

Det var oprindeligt en politisk beslutning at indføre Sekoia. Derfor er det også en politisk beslutning, at Sekoia udfases, eftersom funktionalitet nu understøttes af CURA.

Socialudvalget skal drøfte udfasning og indførelsen af et nyt system på udvalgets næste møde den 2. december. Social- og sundhedsdirektøren indstiller, at Socialudvalget godkender udfasning af Sekoia-løsningen, og at driftsudgiften hertil overføres til CURA-løsningen.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SEKOIA-system i plejesektoren ønskes udfaset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER