Svar til den afgående formand for Nellemanns Haves Venner

Svar til den afgående formand for Nellemanns Haves Venner

8. november 2021 - kl. 13:33 - af

Jeg har læst den afgående formand for Nellemanns Haves venners læserbrev om ”Sagen om Sæby Bakker og Langtvedvejs skæbne”. Formanden skriver at ”Sagen har krævet megen opmærksomhed og har for mit vedkommende, som formand for Nellemanns Haves Venner, fuldstændig flyttet fokus fra drift og udvikling af Nellemanns Have til udelukkende at dreje sig om havens mulige overlevelse”.

Må man spørge om, hvad det er, der truer Havens mulige overlevelse? Der er ingen trusler at se indenfor de første 10-15 år. Til den tid kan man måle, hvor meget trafikken er steget på Langtvedvej. Det nuværende gæt på en trafikstigning på 2000 er fuldstændigt ude i hampen. Det er i øvrigt et tal, der er opfundet af en journalist fra Nordjyske, som i sin tid slyngede det ud. Uden antydning af dokumentation eller oplysning om, hvor tallet er kommet fra. Folk der arbejder seriøst med trafikplaner, regner med at enfamilieshuse genererer en ud-og hjemkørsel hver anden dag. Og at lejeboligerne ligger lavere. Alt i alt kan man påregne en stigning på under 100 biler i døgnet. Og der er heller ingen grund til at tro at ikke mindst halvdelen af denne trafik kommer til at ske via Bakkehus. Tager man det hele med, så er der også Gedebjergvej, som en mulighed. Der er således intet grundlag for 3. vej.

Formanden skriver at ”det er træls og uforståeligt, at man efter høringsfasen ikke ville lytte til borgerne og de mange foreninger mv., der ønsker en anden vej til Sæby Bakker”. Borgerne er de ca. 850 underskrivere på protesten og det estimerede antal demonstranter ved demonstrationen den 25. oktober. I alt 900 personer. Det svarer samlet til 0,65% af kommunens indbyggere. Det vil sige, at der er 99,35 % af indbyggerne i Frederikshavn Kommune, der IKKE har sagt, at det er en god ide. Jeg føler ikke, at demokratiet er sat ud af kraft, og at enevælden fortsat hersker i vores kommune. Det må vi alle gøre noget ved den 16. november. Jeg håber, ovennævnte procenttal viser, at demokratiet bestemt ikke er sat ud af kraft. Og enevælde har vi aldrig haft her i kommunen. Kun på landsplan.

Den afgående formand skriver også, at ”Det er træls, at Langtvedvej skal udbygges, så parkeringsmulighederne fjernes ved Nellemanns Have, og at træerne langs vejen tager ubodelig skade. Træerne er de første, som Nic. Nellemann plantede tilbage i 1930. De er en vigtig del af historien og dermed vores kulturarv.” Der er ingen planer om en udbygning af Langtvedvej. Og den trafikprognose jeg refererer til (som er lavet efter DTU’s model) viser, at den heller aldrig bliver det. De parkeringsmuligheder, som formanden er bange, at der fjernes, må være de to pladser, der er ved indgangen fra Langtvedvej. Jeg kommer jævnligt i haven og jeg har aldrig set mindre end 30-50 ledige pladser i begge ender af haven.

”Det er også træls, at kommunen ikke vil erkende, at der bliver voldsomme støjgener i haven nedenfor skrænten. Det bliver fremover en blandet fornøjelse at færdes og opholde sig i denne del af haven”. En påstand, som også er grebet ud af det blå.

”Det er i særdeleshed træls, at man vil ødelægge det naturbeskyttede overdrev og omdanne det til parkeringsplads”. Dette er der ingen planer om. Jeg skyder på at besøgstallet skal tidobles før denne ide kommer på tale. Formanden mener åbenbart, at ” ”Dette sker som konsekvens af en dårlig planlægning for Sæby Bakker”. ”Socialdemokratiet står bag denne skæbnesvangre beslutning, der vil spolere et stykke unik natur”. Hvad er den skæbnesvangre beslutning. Er der overhovedet besluttet noget som helst? Er der fulgt procedurer, som ikke har været gældende de seneste 30 år.

Resten af læserbrevet betragter jeg, som formandens personlige og ubegrundede hulkeri. ”Især ovenpå de meget markante udmeldinger fra samme parti om den ligeledes naturbeskyttede klit i Skagen, der blev ødelagt tidligere på året og senere retableret”. Jeg kan slet ikke se sammenligningen. En klit er beskyttet på et niveau, der er mange gange højere end Haven nogensinde bliver det.

”Nic. Nellemanns Fond, som ejer haven, og foreningen Nellemanns Haves Venner, som driver haven, er begge upartiske og upolitiske foreninger”. Det forhindrer dog ikke den afgående formand i at køre en sviner på Socialdemokratiet og en socialdemokratisk kandidat. Ud fra problematikker, der ligger år ude i fremtiden.

Resten af læserbrevet har ikke så høj en standard, at jeg vil bruge tid på at kommentere det.

Kaj S. Nielsen

2 kommentarer til “Svar til den afgående formand for Nellemanns Haves Venner” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Svar til den afgående formand for Nellemanns Haves Venner”

 • Kaj S. Nielsen.
  Du skriver Bakkehus. Jeg må formoder, at du mener Bakkehusvej. Så kan jeg, som beboer i
  Andelsboligforeningen Skrænten, oplyse dig om, at Bakkehusvej er en privat fællesvej, som man ikke lige kan benytte op til Sæby Bakker.
  Vil man prøve den vej skal man over Andelsboligforeningens fælles grønne areal – forcere en stor skrænt med mange meget store træer etc, så jeg tror måske ikke lige, at nogen vil prøve at køre den vej op til Sæby Bakker.
  Mvh
  Bodil Fredborg

 • Henrik Pedersen

  Kaj S. Nielsen, magen til udokumenteret og direkte
  Forkert frembragt viden og fejlinformation om de faktuelle forhold skal man lede længe efter.
  Det er vrøvl fra ende til anden du skriver og det bevidner din totalt manglende viden om sagen og dens kendsgerninger.
  Du burde afholde dig fra at kommentere noget som helst
  du ikke har sat dig korrekt ind i, eller er du blot Socialdemokratiets lakaj til at forsvare deres ualmindeligt dårlige og ligegyldighed overfor eksisterende beboere, Nellemans Haves og de fremtidige beboeres trivsel, fremtid og sikkerhed på Langtvedvej.
  Stop nu dig selv.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Svar til den afgående formand for Nellemanns Haves Venner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger