Silas Rytter afsluttede sæsonen med ny rekord

Det blev en våd afslutning på Silas' debutsæson i banesporten. (Fotograf: Boxengasse)

Silas Rytter afsluttede sæsonen med ny rekord

19. oktober 2021 - kl. 9:00 - af

Det har været en lærerig første sæson væk fra gokartsporten – men Silas har bestået med topkarakter og er klar til næste skridt.

I weekenden blev sidste afdeling af Danish Endurance Championship kørt på Padborg Park. Silas Rytter var bag rattet på STEP Motorsport’s Ginetta G40 GT5 og kunne søndag eftermiddag sætte flueben ved 2021-sæsonen efter endnu en flot løbsweekend.

Det var på trods af en svær tidtagning, som blev afkortet på grund af en konkurrents afkørsel. Dermed nåede Silas ikke at sætte en konkurrencedygtig omgangstid, så i første løb måtte sæbynitten starte løbet, som bagerste kører i DEC’s Klasse 2.

I løbet viste han endnu engang en flot evne til at køre hurtige og stabile omgangstider, og det var nok til at køre sig til en femteplads efter en times racerløb. Undervejs slog han endda sin egen banerekord flere gange, så farten var bestemt til stede.

Søndag var der for første gang i sæsonen besøg af nogle af de sponsorer, som har gjort det muligt for Silas at jagte sin drøm. Vejret bød på regn, så det hyggelige gæsteafsnit hos STEP Motorsport blev brugt flittigt. På racerbanen kunne Silas starte årets sidste løb fra en sjetteplads, og i det fedtede føre lykkedes det ham at køre sig op til femtepladsen endnu en gang.

Det blev ikke til den håbede pokal, som afslutning på sæsonen, men Silas er tilfreds med weekendens to løb:

– I de andre løb har vi vundet over hurtigere biler ved at køre stabilt og undgå uheld. Denne gang var der ikke så mange hændelser på banen, så det var begrænset, hvad vi kunne opnå placeringsmæssigt, fortæller Silas, som til gengæld fik sat streg under sine læringer fra 2021-sæsonen:

– Når man ser på mine omgangstider igennem løbene, så har jeg kørt i et godt tempo og haft næsten identiske omgangstider. Jeg har lært utrolig meget i løbet af sæsonen, og jeg føler mig klar til nye og større udfordringer næste år.

Fra teamchef og coach, den tidligere European Le Mans Series-løbsvinder Morten Dons, er der også rosende ord til Silas’ videre færd:

– Det er tydeligt at se, hvordan Silas er vokset med opgaven i sæsonens løb. Han har rykket sig flot, og kan han fortsætte dén udvikling, bliver han interessant at følge på de udenlandske baner, siger Morten Dons.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Silas Rytter afsluttede sæsonen med ny rekord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER