Handlingsplan for rottebekæmpelse godkendt

Handlingsplan for rottebekæmpelse godkendt

30. september 2021 - kl. 8:23 - af

Frederikshavn Kommune har udarbejdet en ny treårig handlingsplan for rottebekæmpelsen i kommunen. Rottehandlingsplan 2022-2024, som bygger på den tidligere handlingsplan 2019-2021, skal ifølge lovkrav revideres hvert tredje år, eller når der sker væsentlige ændringer i rottebekendtgørelsen.

Planen blev er nu blevet godkendt på det seneste møde i Plan- og Miljøudvalget.

Formålet med handlingsplanen er at underbygge en effektiv og miljømæssig forsvarlig rottebekæmpelse i hele Frederikshavn Kommune. Der er fokus på forebyggende bekæmpelse og reduktion af giftforbruget samtidig med hurtig respons på borgernes anmeldelser. Derudover er det et overordnet mål at reducere antallet af rotteanmeldelser. Dette skal ske ved hjælp af en række tiltag, som beskrives i handlingsplanen.

Der er udarbejdet nye tiltag til handlingsplanen, heriblandt en liste med tilsynspligtige ejendomme med dyrehold og produktion af fødevarer og foder. Listen er lavet i henhold til nye lovkrav for at målrette og effektivisere bekæmpelsesindsatsen.

Det er også i overensstemmelse med nye lovkrav, at kommunen har udviklet et beredskab for respons med dags varsel, også i weekender og helligdage, ved rotteforekomst i beboelsesejendomme og fødevarevirksomheder indendørs.

Ud over den nye tilsynsliste beskriver handlingsplanen en række tiltag og målsætninger for forebyggelse og bekæmpelse af rotter på steder med særlig risiko for rottetilhold, herunder nedslidte boliger og byområder med kloakrenoveringer samt institutioner med udsatte borgere.

Elektroniske eller mekaniske rottespærrer tilbydes også ind til private institutioner, plejehjem og hospitaler.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handlingsplan for rottebekæmpelse godkendt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER