Planforslag for boliger ved Krystaltorvet i Sæby på vej

Planforslag for boliger ved Krystaltorvet i Sæby på vej

28. september 2021 - kl. 7:59 - af

Plan- og Miljøudvalget skal på udvalgets næste møde den 28. september behandle et punkt på dagsordenen med overskriften ”Godkendelse af forslag til lokalplan for boliger syd for Krystaltorvet i Sæby”. Dermed kan realiseringen formentlig komme et skridt videre.

Udvalget besluttede tilbage i begyndelsen af februar måned at igangsætte ny planlægning for ejendommen beliggende Søndergade 22 og Krystalgade 6 – 8.

Det ansøgte projekt er ikke i overensstemmelse med gældende planlægning, der bl.a. fastlægger, at stueetagen skal anvendes til butikker, og bygninger kun må opføres i indtil 2½ etage, ligesom bevaringsværdige bygninger ikke må nedrives uden forudgående tilladelse.

For at skabe mere liv i byerne er ét af Kommuneplanens overordnede mål at løfte utidssvarende byområder og øge antallet af boliger ved at skabe mulighed for byfortætning. Med udviklingen inden for detailhandel, er det den kommunale administrations vurdering, at der ikke længere er grundlag for at kræve, at stuetagen skal anvendes til butikker.

Højde på bygninger

Den fremlagte lokalplan skal sikre, at nyt byggeris udtryk harmonerer med omkringliggende byggerier. Dette forudsætter bl.a. at, der skabes mulighed for, at nye bygninger gives højde. Planen skaber mulighed for at opføre nyt byggeri i indtil 3½ etager, og at facadehøjde harmonerer med bygningen vest for Laurits Christensens Vej og på modsatte side af torvet.

Tage skal udformes som et sadeltag med hældning, så udtrykket bliver i tråd med omkringliggende tage. Løsningen skaber også mulighed for at udnytte tagrummet. Adgangen til trappeopgange og elevator sker fra gadesiden, hvilket er medvirkende til at skabe aktivitet og liv i gaderummet. Planen fastlægger materialevalg til ydre bygningsdele og sikrer, at bygningsfacader fremstår med variation og ikke fremstår bredere end typiske købstadshuse.

Der etableres vejadgang fra Laurits Christensens Vej til bebyggelsens friarealer – herunder fælles udendørs opholdsarealer, parkering og depotrum, som placeres i tilknytning til p-båsene. Det vil bl.a. sige i skel mod omkringliggende ejendomme. Der etableres mindre private udendørs opholdsarealer som altaner henholdsvis mod syd og vest.

Teknik- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at lokalplanen sendes i 8 ugers offentlig høring.

Tekst: Per Rye

 

 

3 kommentarer til “Planforslag for boliger ved Krystaltorvet i Sæby på vej” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Planforslag for boliger ved Krystaltorvet i Sæby på vej”

  • Håber virkelig ikke at, Søndergade 22 skal nedrives, og no 18 der er fredet,, vil se underligt og grimt ud , synd og skam ….

  • Plan- og Miljøudvalget har godkendt, at lokalplanen sendes i høring i 8 uger.

  • Per ryg.
    Ja det så jeg
    Mangler nu bare at. Høre nærmere bor jo i No 22.så bliver lidt trælst .men må se hvad der sker. Håber det bliver fjernet fra skrivebordet..

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Planforslag for boliger ved Krystaltorvet i Sæby på vej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER