Politisk genoptagelse af planerne for Sæby Bakker

Politisk genoptagelse af planerne for Sæby Bakker

27. september 2021 - kl. 14:02 - af

Det er en meget ”varm kartoffel” eller måske snarere ”en hvepserede”, politikerne i Plan- og Miljøudvalget skal behandle, når udvalget har møde tirsdag den 28. september om eftermiddagen, og man når til punktet ”Genoptagelse – Vedtagelse af lokalplan, kommuneplantillæg og udbygningsaftale for boligområde ved Sæby Bakker”.

Sagen er udbygget med bilagsmateriale om supplerende trafikløsning i henhold til Plan- og Miljøudvalgets seneste beslutning.

Teknik- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet at godkende kommuneplantillægget samt lokalplanen for ”Boligområde ved Langtvedvej, Sæby”.

Der er endvidere forud for debatten et særdeles stort bilagsmateriale til sagen – bl.a. trafiknotater for supplerende nordlig vejadgang til Sæby Bakker.

Der er samtidig udarbejdet budgetoversigt over 3 alternative forslag til vejadgang fra Langholtvej til Gadholtvej nær Sulbæk, som i pris varierer fra 8,8 mio. kr. til godt 19,6 mio. kr. (excl. moms), alt efter, hvad en sådan vejadgang skal indeholde – hvis den altså bliver en realitet.

I bilagsmaterialet indgår også en samlet oversigt over samtlige underskrifter, hvilket fylder ikke mindre end 90 A4-sider.

Der peges i forslagene til alternativ trafikadgang bl.a. på en række udfordringer såsom, at ved slugten ved Sulbækken er der en niveauforskel på ca. 16 meter. Vejen skal føres ned gennem skrænten, der er geologisk beskyttelsesområde. Byggemodningsområdet Strandager mister grunde, og det kræver desuden, at planlægningen for området ændres med en ny lokalplan. Ved hundeklubben er der en niveauforskel på ca. 12 meter.

I denne omtale vil det føre alt for vidt at gennemgå detaljerne, men hvis man vil sætte sig grundigt ind i beslutningsgrundlaget, kan det anbefales at anvende efterfølgende link.

Link, hvor der kan læses meget mere om sagen:

https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget&date=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%2F28-09-2021%2015.00%20-%2019.00&fileName=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%2F28-09-2021%2015.00%20-%2019.00%2FDagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Trafiknotaterne ses på siderne fra side 350 og igen fra side 470. Budgetoverslagene fremgår bl.a. på siderne 346-350 og senere.

Alle underskrifter gengives på siderne 356-470. Desuden rummer bilagsmaterialet en lang række indsigelser i sagen, og på siderne 291-337 er der opstilling af alle høringssvar, indsigelser og kommentarer i et særskilt høringsnotat til sagsfremstillingen. Dette indeholder tillige kommentarer fra kommunens Center for Teknik og Miljø. Centret indstiller således i konklusionen til Nellemanns Venners lange indsigelse, ”at bemærkninger fra Nellemanns Haves Venner ikke giver anledning til ændringer i planforslagene.”

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

 

En kommentar til “Politisk genoptagelse af planerne for Sæby Bakker” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Politisk genoptagelse af planerne for Sæby Bakker”

 • Der forelå denne supplerende sagsfremstilling til Plan- og Miljøudvalgets møde den 28. september 2021: Sagen er udbygget med bilagsmateriale om supplerende trafikløsning i henhold til Plan- og Miljøudvalgets seneste beslutning.
  Indstilling forud for mødet: Teknik- og kulturdirektøren indstiller, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler
  Økonomiudvalget og Byrådet at godkende kommuneplantillægget samt lokalplanen for
  boligområde ved Langtvedvej i Sæby.
  Beslutninger:
  Venstre stillede følgende ændringsforslag:
  Trafiknotat – supplerende nordlig vejadgang til Sæby Bakker – forslag IV anvendes (uden
  cykelsti), og ansøger udarbejder lokalplan i overensstemmelse med dette.
  For ændringsforslaget stemte 2 (Venstre), imod stemte 4 (Socialdemokratiet). En socialdemokrat havde forfald til mødet.
  Ændringsforslaget var dermed faldet.
  Socialdemokratiet følger indstillingen med følgende tilpasninger: bygningshøjden må
  max. være 14 m og max. 3 etager i område 5. Der ønskes udarbejdet en visualisering af
  vejforløbet langs Langtvedvej og op til udstykningen inden behandlingen i Byrådet.
  Trafikudviklingen i området følges i fremtiden.
  Imod stemte 2 (Venstre), da de ikke mener, der er tale om en trafikmæssig forsvarlig og
  fremtidssikret løsning.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politisk genoptagelse af planerne for Sæby Bakker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER