Thorshøj Idrætsbørnehus i forandring

Thorshøj Idrætsbørnehus i forandring

23. september 2021 - kl. 14:09 - af

Hvordan skal Thorshøj Idrætsbørnehus se ud i fremtiden? Hvordan forbliver det et hus, som både børn og forældre er stolte af at være en del af? Det er nogle af de tanker, som Kim Skriver har gået med siden den 1. juni 2021, hvor han tiltrådte stillingen som daglig leder i idrætsbørnehuset. Kim Skriver har været ansat i børnehuset siden 2018. Privat bor han i Brønderslev sammen med sin kone, 2 børn samt 1 plejebarn. Han er 30 år gammel, leder nu 1 børnehus, 48 børn, 8 ansatte og har mange idéer og gode hensigter for børnehuset i fremtiden.

”Mine ambitioner for Thorshøj Børnehus er, at vi skal have ekstra fokus på det at være en idrætsbørnehave. Vi skal tænke idræt og bevægelse ind i vores dagligdag og planlægge vores aktiviteter samt læring med afsæt i idrætten. Det er mit indtryk, at der ikke er mange, der kender til vores børnehus, både pga. byens størrelse, men også, fordi man ikke lægger mærke til den, når man kører igennem byen -og det er synd. Derfor vil jeg gerne skabe mere fokus på vores idrætsbørnehus i lokal- og nærområdet, da vi kan tilbyde børn nogle fantastiske rammer og omgivelser. Vi har bl.a. en stor legeplads med omkringliggende boldbaner, vi har en gymnastiksal 2 minutters gang herfra, og disse er privilegier i sig selv.” fortæller Kim Skriver.

Thorshøj Idrætsbørnehus er en puljeinstitution, hvilket vil sige, at den øverste myndighed er dets egen bestyrelse bestående af forældrerepræsentanter samt repræsentanter fra borger- og idrætsforeningen. Dette betyder bl.a. at børnehuset ikke er nødsaget til at gå igennem kommunen for at træffe beslutninger, og der er derfor ikke langt fra tanke til handling.
Som et led i at øge fokus på det at være et idrætsbørnehus, har Kim været i dialog med en lektor fra Danmarks Idrætsforbund.

”Vi har mange nye ansatte i huset, så for, at vi alle har et fælles udgangspunkt med pædagogisk idræt, har jeg fået en lektor fra Danmarks Idrætsforbund ud for at give et oplæg til et af vores personalemøder, for at få pædagogisk idræt som en integreret del af pædagogikken i vores børnehus. Vi har allerede taget et skridt i den rigtige retning ved at implementere børneyoga 2 timer om ugen, og det har været en succes indtil videre -det er dejligt at se, når børnene ser frem til en ugentlig aktivitet på den måde, som de gør med børneyoga.
En anden ting vi skal i gang med, er at se på mulighederne for at få nogle midler hjem til en ny legeplads til vores børn. Vi ønsker en mere idrætspræget legeplads, som kan udfordre børnene mere motorisk.”

Man kan næsten ikke snakke daginstitutioner i dag uden at nævne normeringer, og normeringerne i Thorshøj Idrætsbørnehus er Kim meget tilfreds med. At normeringen er god, kommer positivt til udtryk blandt børn og voksne, hvad angår trivsel.

”Vi har meget fokus på at skabe nogle gode rammer og trivsel for vores børn. Derfor prioriterer vi hænder i hverdagen frem for nyt og dyrt legetøj. Vi har en god normering ift. antal børn i vores børnehus, og det betyder, at der er tid til fordybelse sammen med børnene.
En anden ting som vi prioriterer, er bl.a. en årlig kolonitur til Sæby, hvor de store vuggestuebørn og børnehavebørnene overnatter sammen. Mange institutioner har sparet dette væk, hvilket er en skam, da børnene opnår stor læring gennem sådan en tur, og det at være på koloni, mener jeg er et sundt afbræk fra hverdagen, hvor vi er sammen med børnene på en helt anden måde.”

Thorshøj Idrætsbørnehus håber at kunne tiltrække endnu flere børn, end de allerede har, og er du blevet nysgerrig på at se, hvad de laver i hverdagen, kan du se mere på deres Facebookside (Thorshøj Idrætsbørnehus).

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Thorshøj Idrætsbørnehus i forandring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER