Søren Ryge fortæller om sin sønderjyske barndom

Søren Ryge fortæller om sin sønderjyske barndom

16. september 2021 - kl. 14:01 - af

Søren Ryge har været et fast tilbagevendende del af DR-TV, lige så længe de fleste af os kan huske. Tirsdag den 21. september kl. 19.00 kan du møde ham i Manegen Sæby Kulturhus, hvor han fortæller om sin sønderjyske barndom og samtidig kommer rundt om de begivenheder, der førte til, at Sønderjylland kom tilbage til Danmark i 1920.

Søren Ryge Petersen har sine rødder i Sydslesvig og dermed er alt om Sønderjyllands skæbne barnelærdom. Kongeåen, Dannevirke og Ejderen var faste udflugtsmål og Søren Ryges far brugte hele sit voksenliv på at virke for danskheden i det Sydslesvig, der som bekendt ikke kom tilbage til Danmark ved genforeningen i 1920.

Det bliver altså ikke et historisk foredrag, men en fortælling om en usædvanlig barndom i Agtrup danske Skole lige syd for grænsen, hvor han snakkede sønderjysk, plattysk, dansk og tysk hver eneste dag.

– Hvis man har nået en vis alder, føler man, at man kender Søren Ryge og hans evne til at fortælle en god historie, lyder det fra Holger Almholt fra Saltlandets Historiske Forening i Sæby. Nu har vi jo ikke længere jævnligt den fornøjelse at opleve ham på TV, men så er det da ekstra dejligt, at vi kan opleve ham live her i Sæby, understreger Almholt.

Kon-Tur Sæby Boghandel sælger samme aften Søren Ryges bøger, som forfatteren meget gerne vil signere.

Aftenen med Søren Ryge er tilrettelagt af Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune i samarbejde med Saltlandets Historiske Forening for Sæby og omegn.

Der er stadig få billetter tilbage og dem finder du på bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søren Ryge fortæller om sin sønderjyske barndom' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER