Kryptovaluta – Investeringsmulighed, eller et hvepsebo?

Skal du investere i Bitcoin i 2021? Vi kigger på kursen her

Kryptovaluta – Investeringsmulighed, eller et hvepsebo?

15. september 2021 - kl. 14:05 - af

Kryptovaluta er hurtigt blevet ét af de største investeringsobjekter. Men er det noget du bør investere i? Der er både fordele og ulemper ved kryptovaluta, og vi vil forsøge at afdække så meget som muligt i artiklen her, så du bedre kan vurdere om det er en investeringsform du har lyst til at deltage i.

For at komme med en hurtig disclaimer, vil vi gerne gøre én ting klart. Vi hører til en af de bedste platforme til dem der ønsker at investere i kryptovaluta – men vi har ikke i sinde at lokke folk ind, som ikke ved hvad de går ind i. Derfor vil du også kunne lægge mærke til at denne artikel er mere transparent end hvad du ellers finder på nettet. Vi har siden bitcoin-digital, og vi vil påstå at vi er én af de bedste platforme du kan tilmelde dig – men vi har ikke i sinde at give dig falske forhåbninger. Derfor vil du i alle vores artikler kunne læse både fordele og ulemper ved at investere i kryptovaluta.

Er Bitcoin noget for dig?

Først og fremmest skal vi finde ud af om kryptomarkedet overhovedet er interessant for dig. Kryptovaluta er kendt for at være meget volatile, og dermed også meget påvirket af markedet og dets kræfter. Det betyder kort og godt, at du her kan få meget store afkast meget hurtigt – men også lide meget store tab. Og lad endelig ikke det gå i glemmebogen. Med krypto og dets volatilitet følger både gevinster og tab.

Hvis man ser på kryptomarkedet over de seneste par år, er der sket en del. Bitcoin er gået fra at være en ting som kun unge mennesker talte om, til at være en internationalt godkendt valuta i el salvador.

Det du som investor skal være opmærksom på, er at vi både har at gøre med et produkt der stadig er sin tidlige fase, som har en massiv opbakning fra undergrunden, og som derved kan vende op og ned på den måde man anskuer penge – og dermed din investeringsportefølje.

Vi har nok alle set succeshistorierne med dem der købte bitcoins for 10 år siden, og som i dag er mangemillionærer – men hvordan forholder det sig for dem der gerne vil ind på markedet i dag?

Bitcoin – Adapt or die?

Der er ingen tvivl om at de tidlige tilhængere af Bitcoin er dem der har scoret stort på de stigende kurser, men det er ikke ensbetydende med at man ikke stadig kan nå at lave gode investeringer. År for år er bitcoin steget i værdi, og har nogenlunde fulgt de samme mønstre som de tidligere år, så der er altså stadig mulighed for at opnå profitter her. Med El Salvadors beslutning om at godkende Bitcoin som gangbar valuta, er der samtidig stor mulighed for at andre lande vil følge trop, hvilket igen vil øge værdien.

Årsagen til at Bitcoin konsekvent er steget støt i værdi er, at systemet er indrettet på en sådan måde, at der er et indbygget mangelprincip, da der er en fastlagt mængde af Bitcoins der kan mines. Det er så at sige en finit ressource, lidt som vi kender det fra eksempelvis guld.

For dem der er tilhængere af kryptovalutaen, er dette et af de stærkeste argumenter for hvorfor man skal købe bitcoins – man kan simpelthen ikke undgå at de bliver mere værd med tiden. Det betyder samtidig at det i princippet aldrig er for sent at investere i kryptovalutaen – men man skal omvendt heller ikke vente alt for længe hvis man gerne vil have de store gevinster med hjem.

Skat og Bitcoin

Først og fremmest: Ja. Der skal betales skat af Bitcoin gevinster, og kryptovaluta generelt. Beskatningen er det samme som ved andre former for spekulation, og det er vigtigt at du indgiver de korrekte beløber til skattevæsenet.

Det kan ofte være en smule indviklet at dokumentere handlerne for kryptovaluta, da det ikke er unormalt at man bruger kryptovaluta til at købe andre kryptovalutaer. Lad os tage et eksempel hvor du køber bitcoins på en børs, for så at købe såkalde alt-coins på børsen for dine bitcoins. Her kan der også være en profit, så du skal være opmærksom på at der i dette tilfælde er tale om to salg frem for ét.

Dokumentationen og rapporterne varierer meget fra børs til børs, og der er det vigtigt at finde ud af om den børs du ønsker at benytte, understøtter de dokumentationskrav skattevæsnet har.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kryptovaluta – Investeringsmulighed, eller et hvepsebo?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER