Er der Penge i Kryptovaluta?

Er der Penge i Kryptovaluta?

15. september 2021 - kl. 14:09 - af

En kryptovaluta er en digital valuta, som du kan handle med online. Kryptovalutaer fungerer uafhængigt af officielle myndigheder og banker og er lovlige at handle med og spekulere i.

Kryptovaluta kan bruges til at betale med, når du handler online, men bruges hovedsageligt til at handle med og spekulere i for fortjenestens skyld. Siden valutaen Bitcoin kom frem i 2009 er dens værdi steget så meget, at hvis du havde købt for 1000 kr. Bitcoins dengang, ville du i dag have så mange millioner-milliarder i banken, at din eneste bekymring ville være, hvordan du skulle bruge alle de mange penge. (kursen dengang var omkring 0,03$, mens den i dag er på over 47.000$ – august 2021).

Der er mange andre kryptovalutaer på markedet – Dogecoin, Ethereum, Monero og Ripple er nogle af dem. Hvilke du foretrækker at handle med, er naturligvis op til dig, men du bør nok følge din brokers forslag, hvis du ikke er så erfaren på investeringsmarkedet.

Få Hjælp til at Handle Kryptovaluta

Du kan købe Bitcoin og andre kryptovalutaer på handelsplatforme og på kryptovalutabørsen.

Der er mange online muligheder for at handle kryptovaluta, og der er mange hjemmesider, der rådgiver dig og viderefører dig til e-handelssider, hvor du kan få rådgivning og hjælp til dine investeringer.

Du behøver ikke at vide meget om handel med valuta for at benytte disse hjemmesider, det meste handel foregår mere eller mindre automatisk, det eneste du skal gøre, er at beslutte, hvor meget du vil investere (de fleste hjemmesider har et minimumsbeløb for indskud på 250$). Når du har registreret dig og indbetalt pengene, laver hjemmesiden resten af arbejdet for dig, og ved hjælp af algoritmer, held og professionel rådgivning, kan du oftest komme til at tjene penge.

Kan der Stadig Spindes Guld på Bitcoin?

Selvom mange gennem årene har forudsagt, at nu var der ikke flere penge at tjene på kryptovaluta, er markedet i stadig fremgang, og i begyndelsen af 2021 forudså den amerikanske investeringsbank JP Morgan, at Bitcoin kan blive et investeringsalternativ til guld.

Så det kan stadig være en god forretning at lave nogle investeringer i kryptovaluta. Det er dog værd at bemærke, at ingen bør investere penge, de ikke har, og at man som investor må tage både gevinster og tab med ophøjet pande og ro i sindet!

Investeringsplatformene Hjælper Med Dine Investeringer

Takket være investeringplatforme er det blevet nemt at være investor. Platformene har en avanceret teknologi og masser af kyndige investorer, der hjælper med at investere dine penge.

De sørger oftest for at sprede dine investeringer, og ofte går de efter små, men hurtige fortjenester, der i sidste ende kommer dig til gode som en stor gevinst. Det kræver kun et enkelt klik med musen at tilmelde dig en af disse handelsplatforme, og det koster oftest blot en lille del af dit overskud at få de professionelle til at investere for dig.

Opbevar Dine ’Penge’ Sikkert

For at handle kryptovaluta, skal du have en såkaldt wallet – en ’pengepung’, hvor du kan opbevare din valuta. En wallet kan være enten kold eller varm: En ’cold wallet’ opbevares offline og er den sikreste form for opbevaring af kryptovaluta, da en offline wallet ikke kan hackes – til gengæld kan du heller ikke røre den, altså handle med din valuta eller bruge den til at betale med.

En ’hot wallet’ er den online opbevaringsmetode for din kryptovaluta – den kan anvendes her og nu, men er også udsat for eventuelle hackerangreb.

Mange af investeringsplatformene opbevarer dog dine Bitcoins og andre valutaer sikkert for dig, så benytter du en online broker, behøver du ikke bekymre dig om opbevaring af dine valutaer.

Hos nogle brokere ejer man sin kryptovaluta, mens man hos andre opretter en såkaldt CDF – en differencekontrakt (Contract for Difference). En CDF er et financielt instrument og en kontrakt mellem broker og køber, hvor man lader brokeren spekulere i prisen og lader vedkommende handle på ens vegne. Her er det igen en smagssag, hvad du foretrækker.

Husk Skatten!

Lige meget om du vinder eller taber, skal du huske at opgive både din fortjeneste og dine tab til skattemyndighederne!

Dine gevinster skal indgå som personlig indkomst, mens dine eventuelle tab skal registreres som ligningsmæssige fradrag.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er der Penge i Kryptovaluta?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER