Skabelon til driftsaftaler for fritidsområdet i Byrådet

Illustrationsfoto.

Skabelon til driftsaftaler for fritidsområdet i Byrådet

1. september 2021 - kl. 1:09 - af

Kultur- og Fritidsudvalget har for præcis et år siden besluttet at sende en skabelon for gældende driftsaftaler med de selvejende institutioner i høring ved de berørte institutioner samt paraplyorganisationerne Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) og Idrætssamvirket (IS).

De folkeoplysende foreninger, som benytter de selvejende haller, har således haft mulighed for at give deres mening til kende via paraplyorganisationerne. Der er indkommet et fælles høringssvar fra Idrætssamvirket og de selvejende institutioner af bredt dækkende og generel karakter. FUF har ligeledes fremsendt eget høringssvar. Svarene og selve sagen var sat på Byrådets dagsorden forleden.

Den 10. august har været afholdt møde med parterne. Her var bl.a. debat om ”vederlagsmodellen” – årligt samlet køb af timer på baggrund af det forudgående års forbrug af timer til foreningsaktivitet. Desuden drøftedes, at timeloftet administreres af foreningerne og ikke af hallerne, og endelig drøftedes, om gebyrsatsen er sat korrekt og er dækkende, eller den bør det justeres?

På mødet i Kultur- og Fritidsudvalget havde teknik- og kulturdirektøren indstillet, at driftsaftalen godkendes. Socialdemokratiet godkendte indstillingen. Venstre kunne ikke tiltræde indstillingen, da partiet ikke ønsker loft over aktivitetstimer. Partiet begærede samtidig sagen i byrådet. Her var sagen så på dagsordenen forleden.

Af referatet fremgår det, at Socialdemokratiet fremsatte følgende ændringsforslag: ”sagen udsættes, og der indledes en proces med involvering af direkte berørte parter. Processen aftales i gruppeformandskredsen, og inden årets udgang skal der ligge modeller til beslutning.”

Forslaget kom til afstemning. For stemte et enigt byråds 29 medlemmer: Birgit S. Hansen (A), Bjarne Kvist (A), Erik Kyed Trolle (A), Karsten Thomsen (A), Anders Brandt Sørensen (A), Lars Oldager (A) Ole Rørbæk (A), Irene Hjortshøj (A), John Karlsson (A), Almina Nikontovic (A), Karl Falden (A), Tina Nymann (A), Brian Kjær (A), June Menne (A), Kenneth Bergen (A), Claus Henrik Nedermark (A), Steen Jensen (A), Bent H. Pedersen (A), Bjarke Dyhr Lynnerup (A), Peter E. Nielsen (A) Christina Lykke Eriksen (F), Ida Skov (Ø), Mette Hardam (V), Asger Mortensen (V), Jytte Høyrup (V), Peter Sørensen (V), Helle Madsen (V), Jens Borup (V), Flemming Rasmussen (V). Til mødet var der afbud fra Helle Mortensen (A). I stedet deltog Steen Jensen som suppleant (A). Dette forslag blev vedtaget.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skabelon til driftsaftaler for fritidsområdet i Byrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER