Læserbrev om sygeplejestrejke

Læserbrev om sygeplejestrejke

1. september 2021 - kl. 5:32 - af

4700 ledige stillinger i sundhedsvæsenet. En nettoløn uden pension, feriegodtgørelse og ulempetillæg på godt 25.000 for en sygeplejerske med 10 års anciennitet. En uligeløn, som stammer helt tilbage til 1969.

I sig selv burde disse oplysninger få den nuværende regeringen til at reagere og gøre det mere attraktivt at være sygeplejerske .

I steder griber regeringen støttet af de borgerlige ind i konflikten og ophæver mæglingsskitsen til lov. Hvis regeringen havde villet, kunne den have fundet en anden løsning med SF og EL, idet også DF stemte imod. En løsning, som havde stillet sygeplejerskernes bedre lønforhold i udsigt finansieret af en formueskat på 0,5 % på formuer over 5 millioner.

Man har dækket sig ind under, at regioner og Dansk Sygeplejeråd ikke kunne blive enige, men der har været tale om pseudoforhandlinger, al den stund regionerne ikke kan udskrive skat og derfor er helt afhængige af, hvad finansministeren bevilger dem.

Nu nedsættes der en lønkomite, hvor kun de partier, som har støttet regeringsindgrebet, får indflydelse.

Sygeplejerskernes strejke har helt sikkert sat deres løn – og arbejdsforhold på den offentlige dagsorden. Deres kamp kan blive en murbrækker for, at også andre lavtlønnede, offentligt ansatte får løn efter fortjeneste. Kampen for en bedre løn til de der udfører de aller vigtigste velfærdsområder i vores fælles samfund bør belønnes med en værdi løn.

SF, Frederikshavn Kommune  

2 kommentarer til “Læserbrev om sygeplejestrejke” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Læserbrev om sygeplejestrejke”

 • Lidt data til oplysning
  Min kollega er politiassistent. Har været ansat i ca 24 år. 37 timer på formiddag altså uden tillæg
  Løn 28000
  Hans samlever er sygeplejerske med anciennitet 16 år. 37 timer på formiddag
  Løn 34000
  Problemet er, at sygeplejersker som hovedregel er på deltid. De skal vel ikke have fuld løn for en deltidsstilling. De kan da bare arbejde fuld tid som andre, så vil deres løn være ganske høj. Og væsentligt højere end en politiassistent, som de har sammenlignet sig med.
  Og der mangler sygeplejersker, væsentligt på grund af næsten ene deltidsstillinger. De er sku noget forkælede. Nedlæg dog disse stillinger, og lav kun stillinger på 37 timer som os andre

 • Gud hjælpe os hvis SF får lov at sætte dagsordenen. SP har lige kostet menneskeliv i en nytteløs konflikt hvor man har brændt al den enorme Goodwill af, som vi alle havde for dem.

  Var de stoppet efter 2 uger gav det mening – men de er kun ude efter penge. Flyt nu til det private og lad markedet bestemme eller stop med at brokke jer.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev om sygeplejestrejke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER