Spejdere mister væsentlig indtægt ved ny affaldssortering

Spejdere mister væsentlig indtægt ved ny affaldssortering

30. august 2021 - kl. 9:25 - af

Når en kommende ny affaldssortering træder i kraft, betyder det bl.a., at spejderne i DDS Det Danske Spejderkorps Sæbygaardgruppe mister en betydelig indtægt, fordi deres indsamling af aviser en gang i kvartalet skal stoppe.

Sæby Avis har i den forbindelse kontaktet formanden for DDS’ bestyrelse, Rasmus Ulfkjær Østergaard for at høre, hvorledes man hos spejderne ser på den nye situation.

Rasmus Østergaard har i samråd med den øvrige bestyrelse skrevet et indlæg, som følger nedenfor.

Ophør af papirindsamlingen og spejdernes økonomi
Frederikshavn Kommune har fremlagt et udkast til nyt regulativ for affaldshåndtering i 10 fraktioner, som skal træde i kraft pr. 1. januar 2023. Det betyder et stop for spejdernes avisindsamlinger og den dermed følgende økonomiske gevinst til Det Danske Spejderkorps i Sæby.

Det medfører en betydelig reduktion i spejdernes økonomi, når avisindsamlingen forsvinder, og det er selvfølgelig et tab for DDS Sæby, som har varetaget opgaven for Frederikshavn Kommune igennem mange år.

Vi er selvfølgelig kede af at miste en indtægt, vi har arbejdet hårdt for at danne en tradition omkring igennem mange år, og som vi har mange venlige frivillige kræfter til at hjælpe os med – både forældre til spejderne, spejderne selv og ikke mindst veteranspejdere, der har givet et nap med i ny og næ. De skal have en stor tak for deres arbejde i de foregående mange år – og de kommende 1½ år, hvor spejderne stadig samler papir ind for kommunen!

Fra 1. januar 2023 må vi dog se os om efter nye muligheder og finde alternative måder at tjene penge på, så vi stadig kan bidrage til spejdernes muligheder for ture og udstyr uden at hæve kontingentet.

Klimaet er vigtigst
Det skal også pointeres, at bestyrelsen i DDS Sæby er glade for, at vi har frem til udgangen af 2022 til at finde alternativer. DDS støtter op om et bedre klima og et øget fokus på håndteringen af affald.

Selve indsamlingen af skrald i større og mere sorterede mængder er som helhed noget, vi i DDS Sæby synes er en god ting. Klimaet er under pres, og hvis man kan gøre noget for at bremse og/eller vende den udvikling, så er det jo meget positivt.

Så er det naturligvis ærgerligt, at det berører vores økonomi, men på den anden side så er spejderånden også forbundet med udendørs- og fritidsliv, så vi ser gerne, at vi også har muligheden for at bevæge os ud i naturen om 100 år. Og her er det nødvendigt at prioritere affaldsindsamling og genbrug.

Jo flere klimatiltag og jo mere vi kan beskytte og udvikle vores natur, jo større “legeplads” har vi som spejdere at boltre os på. Dyr og planter er med til at give store dejlige oplevelser for spejderne – unge som gamle, og derfor vil vi selvsagt bakke op omkring affaldssortering.

Vi hilser derfor affaldssortering, genbrug og klimarigtige tiltag velkommen – også selv om det betyder, at vi skal finde alternativer til en god tradition og et indtægtsgivende foretag, som vi i DDS Sæby har udført for Frederikshavn Kommune, hvilket allerede har bidraget til et bedre klima gennem mange år.

Tekst tilpasset af: Per Rye

En kommentar til “Spejdere mister væsentlig indtægt ved ny affaldssortering” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Spejdere mister væsentlig indtægt ved ny affaldssortering”

  • Kan spejder ikke bare forsætte med at samle aviser ind i Sæby, eller er det støttet af kommunen?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spejdere mister væsentlig indtægt ved ny affaldssortering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER