Unge vil hjælpe unge, når livet er svært

Unge vil hjælpe unge, når livet er svært

18. august 2021 - kl. 8:33 - af

Unge har meget nemmere ved at tage imod hjælp, når opfordringen kommer fra en jævnaldrende. Derfor har Ungebyrådet i Frederikshavn Kommune besluttet, at kommunen skal samle kommunens tilbud til unge, der har det svært, ét sted – og lade de unge om at række ud til hinanden.

”Du skal ikke være bange for at snakke om det. Det hjælper.” Så klart lyder budskabet i den kampagnevideo, som ikke bliver til at undgå i den kommende tid på sociale medier, hvis du er mellem 13 og 23 år og bor i Frederikshavn Kommune.

Ordene i videoen kommer fra 21-årige Vennan Vithiyaharan, der er en af de aktive unge i Ungebyrådet, der står bag kampagnen:

– Vi har alle de her gode muligheder i Frederikshavn Kommune for at få hjælp, hvis man er ung og har det svært. Om det handler om ensomhed, selvværd eller forældre, der drikker. Men alt for få kender til dem. Derfor vil Ungebyrådet gøre noget særligt for at samle tilbuddene – og for at vi som unge går forrest og bryder det tabu, det stadig er at sige det højt, når livet ikke bare kører på skinner, siger Vennan Vithiyaharan.

Ungebyrådet har derfor besluttet, at kommunen nu indgår et samarbejde med Mindhelper, der er Danmarks største informationssite for unge om mental sundhed.

Første kommune, der investerer i egen platform

Frederikshavn Kommune er som den første danske kommune gået aktivt ind i at skabe sin egen vejviser under Mindhelper, som dermed forhåbentlig kan gøre det enkelt og nemt at finde lige netop den hjælp, man har brug for. På siden kan man foruden oversigten over kommunens tilbud også finde artikler og gode råd om alt fra kærestesorger til angst og depression.

– Det her beviser lige præcis, hvorfor vi har et Ungebyråd i Frederikshavn Kommune. De har jo fuldstændig ret: Det er ikke os fra forældregenerationen, der skal prædike større åbenhed overfor en yngre generation. Det er en åbenhed de unge skal begynde at vise hinanden, og dermed selv begynde at rive barriererne ned. Det mindste vi som Sundhedsudvalg kan gøre, er støtte op om, at hjælpetilbuddene på det her område er nemme at finde og tilgængelige, siger formand for Sundhedsudvalget, Christina Lykke Eriksen.

Ræk ud – også på sociale medier

Foruden en række annoncer på sociale medier, så er det også planen at engagere en række unge i kommunen, der er toneangivende på sociale medier, i at dele budskabet. De skal opfordre til, at man tager fat i den ven, der virker til at have det svært og spørge, hvordan vedkommende egentlig har det. For hvis man har brug for hjælp, så er den nem at finde på mindhelper.dk/frederikshavn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge vil hjælpe unge, når livet er svært' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER