Samarbejde om kommunalt gaderegulativ

Samarbejde om kommunalt gaderegulativ

11. august 2021 - kl. 8:17 - af

Den kommunale administration har først på sommeren evalueret det nye gaderegulativ og samarbejdet med kommunens gadeforeninger i 2020.

Administrationen mødtes med gadeforeningerne fra Sæby (Sæby Handelstandsforening og Sæby Centrum AMBA), Skagen (Skagen Handelstandforening og Turisthus Nord) og Frederikshavn (FREDERIK, Handels- og Virksomhedsforening).

Denne evaluering blev forelagt Teknisk Udvalg og godkendt af politikerne på udvalgets seneste møde forleden.

Generelt har gadeforeningerne givet opbakning til det nye gaderegulativ og udtrykt, at den nye samarbejdsaftale har forbedret samarbejdet. Gadeforeningerne nævnte konkret, at de oplever hurtigere sagsbehandling og handlekraft fra Frederikshavn Kommunes side. Foreningerne nævnte mange udfordringer, som er blevet løst efter vedtagelse af det nye gaderegulativ, men nævnte også nogle nyopståede udfordringer.

De ændringsforslag, som nu er indføjet, er baseret på administrationens og gadeforeningernes erfaringer fra det sidste års arbejde i kommunens gågader. Ændringerne i regulativet er primært redaktionelle præciseringer i forlængelse af evalueringen. Regulativet er derved gjort mere forståeligt og tilpasset de erfaringer der er gjort i evalueringsperioden.

Gågade som udstillingsvindue og knudepunkt
Midtbyen rummer mange af byens vigtigste samlingspunkter. Disse er ofte forankret i gågaderne og omkring det handelsliv, som man finder midtbyen – primært kommunens tre hovedbyer: Frederikshavn, Sæby og Skagen.

Der er forskellige interesser forbundet med gågaderne og de omkringliggende områder, da de betjener hele byen i forhold til indkøb, underholdning og kultur.

Gågaden skal indbyde til ophold, fungere som udstillingsvindue, danne ramme om arrangementer og fungere som knudepunkt i forhold til byens trafik. Folks brug af byen er i konstant forandring, og derfor bør byrum være tilsvarende dynamiske og funktionelle.

Regulativet rummer to overordnede dele. Den ene del fastlægger de overordnede bestemmelser, og den anden del fastsætter stedsspecifikke bestemmelser. Regulativområderne er opdelt i tre zoner: erhvervszone, kulturzone, færdselszone samt sammenfaldende kultur- og erhvervszone.

Erhvervszonen kan anvendes i forretningsmæssigt øjemed – eksempelvis til udeservering og udstilling. Kulturzonen er reserveret for at give byens borgere og erhvervsliv adgang til det offentlige byrum, hvor der bl.a. kan arrangeres kulturelle begivenheder og oplevelsesarrangementer. Kulturzone og erhvervszone kan udpeges på samme sted.

Færdselszonen må kun benyttes til færdselsmæssige formål, herunder de handlendes adgang til butikker, redningskørsel, varelevering, parkering og anden tilladt kørsel. Færdselszonen kan ikke være sammenfaldende med andre zoner. Det er alene Frederikshavn Kommune, som administrerer færdselszonen.

Link til udførlig beskrivelse af hele regulativet (scroll til siderne 27-38):
https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Teknisk%20Udvalg&date=Teknisk%20Udvalg%2F09-08-2021%2016.30%20-%2020.30&fileName=Teknisk%20Udvalg%2F09-08-2021%2016.30%20-%2020.30%2FReferat%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Samarbejde om kommunalt gaderegulativ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER