Igangsætning af proces for helhedsplan for Sæby Nord

Igangsætning af proces for helhedsplan for Sæby Nord

11. august 2021 - kl. 13:26 - af

Plan- og Miljøudvalget har på udvalgets seneste møde behandlet et punkt om igangsætning af proces for helhedshed for Sæby Nord. Det sker som opfølgning på mødet i Plan- og Miljøudvalget i starten af marts i år.

Processen for involveringen af borgere og andre interessenter forløber i 3 delprocesser: delproces 1 – Kick-off & Koncept, delproces 2 – temaerne mobilitet & klimatilpasning samt delproces 3 med temaerne bosætning & turisme.

Delproces Kick-off sættes i gang med et digitalt kick-off, hvor alle inviteres til at deltage i et møde, som danner grundlag for en bred involvering af lokalområdet. Dette møde vil indeholde en velkomst til deltagelse i projektet, inspirerende videoklip, film fra området og præsentation af andet relevant materiale. Alt sammen for at give tilhørerne et godt udgangspunkt for den videre proces.

I forbindelse med Kick-off tages der også hul på kommentarer og idéer til det overordnede koncept. Denne dialog fortsætter på den digitale platform ”Sammen om Frederikshavn Kommune”. Der inviteres bredt ud om deltagelse på det digitale kick-off møde med Plan- og Miljøudvalget som afsender.

Efterfølgende tages der hul på delproces 2 og 3, hvor der vil være mulighed for at komme med idéer og tanker om de 4 temaer: mobilitet, klimatilpasning, bosætning og turisme.

Tæt involvering af lokalområdet

Der lægges op til en tæt og nærværende involvering af lokalområdet både på den digitale platform og fysisk i Sæby Nord, hvor projektgruppen vil inddrage de lokale i processen. Hele procesforløbet afsluttes med en præsentation af Helhedsplanen.

Borgere og aktører vil blive involveret gennem en ny digital platform: ”Sammen om Frederikshavn Kommune”.

Helhedsplanen for Sæby Nord vil være pilotprojekt på denne nye platform. Den digitale involvering vil spille sammen med fysiske dialogformer som fx workshops i mindre grupper, byvandringer, fotosafari mm.

Frederikshavn Kommune vil være fysisk til stede i lokalområdet. Kombinationen af digitale og fysiske involveringsformer giver stor synlighed og en bred involvering af borgere, erhverv, sommerhusejere og andre aktører i Sæby Nord.

Ændringsforslag fra Venstre

Venstre stiller på mødet følgende ændringsforslag: ”Opstart af helhedsplan for Sæby Nord udsættes, indtil Byrådet har truffet endelig beslutning omkring de trafikale forhold ved Sæby Bakker udstykningen. Sagen genoptages umiddelbart herefter – forventeligt oktober/november 2021.”

For ændringsforslaget stemte Venstres 2 medlemmer af udvalget (udvalgets formand Peter Sørensen og Jytte Høyrup). Imod stemte 4 fra Socialdemokratiet (Erik Kyed Trolle, Anders Brandt Sørensen, Tina E. Nymann samt June Menne). Peter E. Nielsen deltog ikke i mødet. Det betyder, at udvalgets flertal godkender indstillingen. Venstre stemmer imod indstillingen.

Formanden Peter Sørensen siger til Sæby Avis, at da der i realiteten er tale om en plan og et arbejde, som rækker 5-25 år ud i fremtiden, og da man i forvejen har en række udfordringer i det nordlige Sæby, finder Venstre, at man godt kan vente nogle måneder med at sætte en masse administrative kræfter i gang på helhedsplanen nu.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Igangsætning af proces for helhedsplan for Sæby Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER