Byggefirmaet Cantona i Sæby er under konkurs

Byggefirmaet Cantona i Sæby er under konkurs

15. juli 2021 - kl. 14:28 - af

Ifølge TV2 Nords oplysninger blev medarbejderne i det nordjyske firma sendt hjem i fredags og bedt om at aflevere deres ting.

Virksomheden, som i 2020 blev kåret som årets iværksættervirksomhed i Frederikshavn Kommune, har siden 2014 været inde i en eksplosiv vækst.

Der var på daværende tidspunkt 40 ansatte og 150 huse i pipeline for 2020, hvoraf 40 var nøglefærdige huse.

Trods voldsom vækst i byggebranchen i både 2020 og i 2021, så er kurven knækket for Cantona, og selskabet er i Skifteretten i Hjørring taget under konkursbegæring. Det fremgår af Statstidende, og samtidig har selskabet ændret navn til CM 2021 A/S, fortæller TV2 Nord.

Der var 10 ansatte i virksomheden, da konkursbegæringen blev indgivet, og de blev alle bedt om at aflevere deres ting og gå hjem i fredags. Cantona består af fire virksomheder: Cantona House, Cantona Montage, Cantona System og Aalborgvej 93B ApS, og ifølge TV2 Nords oplysninger skyldes en del af konkursen milliontab i virksomhederne Cantona House og Cantona Montage.

Cantona House designer, bygger og leverer nøglefærdige huse til danske familier. Husene bygges på Cantona byggesystem, der sikrer bæredygtigt design, mens Cantona Montage fungerer som entreprise selskab, der udfører konkrete byggerier for koncernen. Entrepriseselskabet bygger primært for Cantona House.

De voldsomme stigninger i råvarepriserne på materialer har betydet, at virksomheden har tabt pengene på allerede indgåede kontrakter, og det har påvirket selskabet.

Den tredje dattervirksomhed, Cantona System, skulle ifølge TV2 Nords oplysninger være den sunde del af koncernen, og har udviklet det patenterede Cantona byggesystem, der repræsenterer et opgør med den traditionelle måde at bygge på.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med virksomhedens direktør og stifter Morten Stausgaard. Kontoret i Sæby er lukket, og på telefonsvareren oplyses det, at der ferielukket til uge 32.

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med advokat Nicolai Thornemann, som er udpeget som kurator.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byggefirmaet Cantona i Sæby er under konkurs' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER