Tandlægeklinik i samarbejde om udstilling af kunst

Tandlægeklinik i samarbejde om udstilling af kunst

24. juni 2021 - kl. 9:33 - af

ORIS-tandlægeklinikken på Gl. Aalborgvej i Sæby indgår i de kommende måneder i et samarbejde om udstilling af kunst på klinikken.

Samarbejdet sker med to lokale kunstnere, Nils Møller og Jørgen Agerbæk.

På klinikken kan patienterne se et spændende udvalg af Nils Møllers smukke keramikvaser i arkitektoniske former samt nogle af Jørgen Agerbæks flotte motiver fra Sæby Havn, Nellemanns Have og den idylliske strandkant ud mod Kattegat.

Alle Nils Møllers keramikvaser er håndlavede på værkstedet i Sæby. Her er vaser i alle størrelser – lige fra miniaturemodeller til de større skulpturelle gulvvaser. Glasurerne bliver løbende udviklet, og nogle har været anvendt gennem 20 år. Farverne er udvalgt med inspiration franaturen. Hvert enkelt produkt har sit eget farvespil og er derved med til at gøre Nils Møllers produkter unikke. Ofte tager hans design afsæt i geometriske former, som giver keramikvaserne et arkitektonisk og tidløst udtryk.

Jørgen Agerbæk Sørensen er uddannet radiomekaniker. Allerede som 17-årig begyndte han at male. Jørgen Agerbæk har gennemført sin kunstneriske uddannelse på Århus Kunstakademi. Han er gennem årene blevet mere og mere glad for motiver fra Sæby, og han maler gerne lyset ind i de store lærreder. Det kan være hav og by eller blomstrende paradisæbler i Nellemanns Have.

I sit kunstneriske virke udfolder han sig gerne med akryl og olie på store lærreder med impressionistiske og naturalistiske udtryksformer.

Da Jørgen Agerbæks store idol, Bob Dylan, fyldte 80 år, arrangerede han en kunstudstilling til ære for den store musiker.

Til glæde for patienterne

”Vi håber, en sådan udstilling kan sprede glæde for patienterne, mens de venter på behandling. Det er et nyt initiativ, som ORIS-klinikken har taget initiativ til. Vi synes, det kunne være en spændende nyskabelse at lade lokale kunstnere udstille nogle af deres flotte ting. Derfor har vi budt dem inden for i de kommende måneder,” udtaler cheftandlæge for ORIS-klinikken i Sæby, Inge Kjær Andersen.

To klinikker lagt sammen

I 2018 blev to klinikker, to arbejdskulturer og to teams lagt sammen på Gl. Ålborgvej 33. I dag rummer klinikken 3 tandlæger, 4 tandplejere, 10 klinikassistenter og 1 klinikkoordinator, der vil tage sig godt af patienterne. Derudover er tilknyttet en tandkirurg og en narkoselæge.

Behandlerteamet består af 3 tandlæger og 4 tandplejere. Inge Kjær Andersen agerer både klinikejer og tandlæge på klinikken. Hun foretager alle former for tandbehandling – heriblandt fast og aftagelig protetik, den protetiske del af implantatet, rodbehandlinger samt individuelle kosmetiske behandlinger.

”Det er vigtigt for os, at man føler dig velkommen hos os. Så vi har en uhøjtidelig og afslappet atmosfære, der både giver plads til fordybelse og store smil. Det er også vigtigt, at vi finder præcis den rette løsning. Derfor gør vi meget ud af at lytte til patientens behov og ønsker, så vi kan ”skræddersy” den rette behandling,” forklarer Inge Kjær Andersen.

Klinikken har udvidede åbningstider, da mange ønsker en tid først og sidst på dagen. Tirsdag holdes åbent til kl. 18:00, torsdag åbnes kl. 07:00.

Klinikken holder åbent hele sommeren. Der er kun lukket fredag den 23. og onsdag den 28. juli. Har man brug for tandlægehjælp i weekenden henvises til tandpinevagten i Aalborg, hvor man kan ringe i tidsrummet kl. 9-10 på tlf. 70200555 for tidsbestilling.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tandlægeklinik i samarbejde om udstilling af kunst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER