Silas sikrede sin første banesportspokal

Fotograf: Boxengasse Media

Silas sikrede sin første banesportspokal

23. juni 2021 - kl. 8:17 - af

I sit kun andet løb bag rattet af en racerbil lykkedes det gokarttalentet Silas Rytter at sikre sig en topplacering. Det skete på Padborg Park, hvor Silas kørte anden afdeling af Danish Endurance Championship (DEC) sammen med STEP Motorsport.

Forventningerne til løbet var ellers nedtonet på forhånd. Teamets lille Ginetta G40-racer er konkurrenterne underlegen når det kommer til hestekræfter, og på den lange sønderjyske bane ville det blive en svær udfordring.

Ikke desto mindre lagde Silas hårdt ud i kvalifikationen, hvor han kørte henholdsvis fjerde- og sjettehurtigste omgangstid. Et tegn på at løbene kunne gå hen og blive interessante.

Inden weekendens første løb kunne begynde, blev der arbejdet med at analysere data fra banen, for at Silas kunne optimere på sin kørsel. Og så blev der øvet pitstop til den store guldmedalje:

– Man siger jo at racerløb bliver vundet under pitstop, og i DEC har man den regel, at selvom man kun er én kører til hele distancen, så skal man stadigvæk lave et pitstop, hvor man kommer ud af bilen, lukker døren og så skynder sig ind bag rattet igen, fortæller Silas Rytter, som til sidst blev hurtig til den nye disciplin.

Silas kæmpede mod – og besejrede – hurtigere konkurrenter i weekendens løb.

– Der er en minimumtid, som man skal bruge på et pitstop, og vi gjorde hvad vi kunne for ikke at bruge mere tid end nødvendigt. Det endte med at sende os godt op i placeringerne, fortæller han.

At han kunne køre i mål på en tredjeplads efter en times racerløb er noget, der kan få smilet frem:

– Min målsætning i år er at lære at køre en racerbil og hvordan man arbejder professionelt med et team. Vi har hele tiden vidst, at bilen ikke vil være super stærk i forhold til konkurrenterne, så en tredjeplads er egentlig bare beviset på at der er så meget andet end topfart, som kan afgøre et racerløb.

Weekendens andet løb kunne have udløst en fjerdeplads efter endnu en times flot kørsel fra Sæby-teenageren, men et bremseproblem på sidste omgang endte med at koste en placering.

– Det er surt at gå glip af et par gode point, men det tager jeg ikke så tungt. Jeg glæder mig mest over en weekend, der er gået rigtig godt, og hvor jeg har lært en masse gode ting, som jeg kan tage med videre i min udvikling, siger Silas Rytter.

Om under to uger køres sidste løb før sommerpausen, denne gang på FDM Jyllandsringen. Her håber Silas at han og STEP Motorsport igen får en stærk og lærerig løbsweekend.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Silas sikrede sin første banesportspokal' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER