Flot Grundlovsmøde i Retfærdigheden i Sæby

Flot Grundlovsmøde i Retfærdigheden i Sæby

7. juni 2021 - kl. 9:59 - af

Som mange andre steder i Danmark blev Grundlovsdag den 5. juni 2021 fejret i Retfærdigheden i Sæby med et hyggeligt grundlovsarrangement.

Coronaen betød, at grundlovsmødet blev aflyst sidste år. Så det var desto mere velkomment igen at kunne fejre grundlaget for vores demokrati i dag.
Dagens konferencier, formanden for Venneforeningen, Alice Thaarup, bød de mange fremmødte gæster velkommen i den hyggelige have bagved Retfærdigheden i Algade i Sæby. Vejret viste sig fra sin bedste side, så rammerne for arrangementet, inkl. kaffe og rundstykker fra Venneforeningen, kunne ikke være bedre.

Efter velkomst og en fællessang, ”Jylland mellem tvende have”, bød Alice Thaarup velkommen til dagens grundlovstaler, Politidirektøren i Nordjylland, Anne Marie Roum Svendsen. Emnet for dette års grundlovsmøde var: ”Grundloven, retssikkerhed og politiarbejde”.

Politiet har en meget central rolle i samfundets håndtering af Corona epidemien. Så det var utroligt spændende at høre Politidirektørens tale, der berørte mange aktuelle spørgsmål og problemstillinger i en epidemitid. Den store offentlige bevågenhed og meget korte tidsfrister ved iværksættelse af helt nye tiltag, har utvivlsomt været en udfordring for alle offentlige myndigheder – også for politiet. Politiet har jo ofte været den direkte kontakt til borgeren i krisesituationer, fx i forbindelse med ”mink-sagen”. Anne Marie Roum Svendsen beskrev på fin vis de udfordringer, som også politiet har stået med i denne nye situation. Også andre aktuelle emner var Politidirektøren inde på, bl.a. det forhold, at mange former for ”gammel kriminalitet” (tyveri, indbrud etc.) er blevet suppleret af kriminalitet via internettet. En form for kriminalitet, der stiller store og nye krav til dagens politi – vel at mærke helt anderledes krav end tidligere.

En uhyre interessant og tankevækkende grundlovstale, der fortjent høstede stort bifald fra tilhørerne. Efter talen svarede Politidirektøren på en række spørgsmål fra gæsterne, lige fra lange sagsbehandlingstider til borgernes generelle retssikkerhed i en Corona-tid.

Alice Thaarup afsluttede Grundlovsmødet med endnu en stor en stor tak til årets grundlovstaler og til alle de frivillige ved Retfærdigheden, der gjorde arrangementet muligt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flot Grundlovsmøde i Retfærdigheden i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER