Forsyningen: Alt om dit affald på 10 minutter

Forsyningen: Alt om dit affald på 10 minutter

24. marts 2021 - kl. 10:33 - af

Frederikshavn Affald er klar med det nye Affaldshæfte, hvor du på 10 minutter kan læse alt om sortering og genanvendelse. Hæftet bliver omdelt til alle husstande i Frederikshavn Kommune i ugen op til påske.

Kunderne er gode til sortere
Overskriften på hæftet er ”Tak for indsatsen”, og det er der en helt særlig grund til, forklarer forsyningschef for Frederikshavn Affald, Karl Villadsen:
– Kunderne i hele kommunen er rigtig gode til at sortere deres affald. Det gælder både madaffald, restaffald, men også pap og papir, som vi henter ved de fleste husstande. Vi oplever ligeledes, at de materialer, der bliver afleveret på vores genbrugspladser, er grundigt sorteret.

Genanvendeligt affald får nyt ”liv”
Den gode sortering nytter. Det betyder nemlig, at materialerne kan genanvendes, hvilket er godt for klima og miljø. Møbler, vindueskarme og andet indendørs træ, der afleveres på genbrugspladsen, bliver omdannet til spånplader. Blød plast bliver til plastsække, og farvede plastmøbler bliver til bl.a. plastspande. Alt sammen er med til at spare på både råvarer og energi i forhold til den traditionelle produktion.

Gratis kompost på genbrugspladser
Når du afleverer dit haveaffald på genbrugspladsen, bliver det knust og komposteret gennem en naturlig proces, hvor grene, græs og blade omdannes til næringsrig kompost. Alle kan få en trailerfuld gratis kompost på genbrugspladserne i Skagen, Ravnshøj og Sæby. På den måde kommer haveaffaldet tilbage til haverne, hvor det bruges som jordforbedring.

Det skal være let at sortere
I Affaldshæftet kan du læse om, hvordan du skal sortere affaldet til renovation og til genbrugspladsen.
– Det skal være let at sortere sit affald. En forudsætning for at gøre det rigtigt er, at man ved, hvordan affaldet skal opdeles. Derfor gør vi i Frederikshavn Affald meget ud af at informere. Det gør vi bl.a. gennem vores Affaldshæfte, som vi mener giver et godt overblik, afslutter Karl Villadsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsyningen: Alt om dit affald på 10 minutter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER