Historien er dukket op til overfladen i Sæby Havn

Historien er dukket op til overfladen i Sæby Havn

23. marts 2021 - kl. 13:57 - af

En lørdag aften i 1934 havde skipper Hemmingsen og hans far hentet kutteren Marie FN 528 i Frederikshavn, og den skulle derefter sejles til Hals, hvor den skulle have sit fremtidige hjemsted, men sådan kom det ikke til at gå.

En dramatisk fortælling om to sømænd i nød en lørdag aften ved 19.30 tiden. De var surret fast til masten, i vand til halsen, et skibsforlis der nu kan opleves, da gamle rester af kutteren Marie FN 528 af Hals nu er dukket op under arbejdet med at oprense ydermolen.

Forliset blev først opdaget sammen nat ved 4.30 tiden, da fisker Hyttel, pga. kraftig blæst, havde fået blæst en del af gavlen af sit hus og derfor var tidligt ude. Han opdagede de to søfolk i vandet, og fik hjælp fra endnu en fisker. Det lykkedes dem at få de to forkomne mænd bjærget i land.

Heldigvis endte den dramatiske fortælling godt, da journalisten i avisen kunne berette, at gamle Hemmingsen, der var landpostbud, og ude på sin første sejltur, tog hjem til Hals, mens skipper blev i Sæby.

Vragdelene fra den farlige stranding kan ses i en lille udstilling på havnen. Så kom ned og se et lille stykke lokalhistorie.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Historien er dukket op til overfladen i Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER