Sådan laver du den bedste slutseddel, når du skal sælge din bil privat

Sådan laver du den bedste slutseddel, når du skal sælge din bil privat

17. marts 2021 - kl. 12:29 - af

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil sælge din bil privat. Måske vil du gerne undgå at sælge din bil videre til en forhandler, fordi du ved, at du selv kan tjene flere penge på den, eller måske vil du blot gerne lave en hurtigere handel, hvor du selv står for salget, så du undgår mellemledet. Uanset grunden, så er det dog vigtigt, at du ved, hvordan du skriver den bedste slutseddel muligt, når det kommer til et salg af bil privat. En slutseddel til bil er den seddel, som beskriver alle de fejl og mangler, som bilen måtte have, efter at den potentielle køber har set bilen, og at han eller hun skriver under på, at bilen er købt som beset. Dette sikrer både dig og køber senere hen, hvis der skulle ske en ulykke. Derfor får du i denne artikel de bedste råd til, hvordan du skriver en god slutseddel.

Mød altid den potentielle køber fysisk
Når du skal sælge din bil privat, så er det en god ide, at du altid møder den potentielle køber fysisk. Dette er også selvom det kan være meget fristende at takke ja til et tilbud om, at der er en køber, som blot køber bilen ud fra artiklen. Dog kan dette resultere i mange forskellige problemer, da det ikke er på denne måde, at du og den potentielle køber kan udarbejde den bedste slutseddel, og det er derfor vigtigt, at du og den potentielle køber sætter tid af til, at i sammen kan gennemgå bilen, og at i i fællesskab kan skrive slutsedlen.

Lad den potentielle køber gennemgå bilen alene
Når den potentielle køber ankommer og gerne vil se på bilen, så kan det være en god ide, at du giver ham eller hende mulighed for at kigge bilen efter alene. Dette gør, at han eller hun kan danne sig et godt overblik over bilen på egen hånd, og dette kan hjælpe dig til et godt salg senere hen, da den potentielle køber ikke føler, at du skubber for meget op for at få et salg i hus. Det er også på denne måde, at den potentielle køber kan se og lede efter fejl og mangler på bilen, som måske skal i den afsluttende slutseddel. Dette behøver ikke tage mere end fem til ti minutter, men det er blot en god ide, så du og den potentielle køber kan få den bedste oplevelse af salget muligt.

Kør gerne en tur med den potentielle køber
Når du og den potentielle køber skal udarbejde en slutseddel, så er det vigtigt, at køber ved, hvordan bilen er, når den er i aktion på vejen. Det kan derfor være en god ide, at du tager køber med ud på en mindre køretur, hvor i sammen kan tale om, hvordan bilen fungerer, og om der er eventuelle fejl og mangler, som kan mærkes eller ses under kørslen. Dette kan hjælpe dig og køber, når slutsedlen skal underskrives til sidst.

Vær altid ærlig med den potentielle køber
Det kan være meget fristende at lyve sin bil bedre end den er, når man skal sælge den privat. Dette kan dog være farligt for både dig og køber, hvis du ikke er ærlig omkring det udstyr, som er i bilen, eller hvis du ikke er ærlig omkring bilens generelle sundhedstilstand. Det er derfor vigtigt, at du altid er ærlig omkring din bil, og at du svarer på eventuelle spørgsmål fra køber ærligt. På denne måde er du den bedste sælger, og det vil også fremgå over for den potentielle køber, at du gerne vil have en god handel i hus på de bedste og mest fair vilkår.

Tag dig god tid til at udarbejde slutsedlen med den potentielle køber
Når du og den potentielle køber har gennemgået bilen, både med køber alene og med dig, hvor dr er blevet besvaret spørgsmål, så er det tid til at udfylde slutsedlen. Det er vigtigt, at du husker på, at det er i denne, at alle fejl og mangler på bilen, som er blevet diskuteret, bliver skrevet ned, og at i sammen er enige om, hvor meget køber skal give for din bil. Det er også her, at der bliver skrevet, at køber har købt bilen som beset, og at du ikke kan holdes til ansvar for, hvilke fejl og mangler, som måtte komme efterfølgende, når bilen er kommet i en købers varetægt. Det er her også vigtigt, at du og køber ændrer registreringsattesten, mens i stadig sidder sammen. På denne måde kan du ikke holdes til ansvar for eventuelle ulykker, som køber måtte end i med bilen. Det er derfor altid en god ide, at du sætter god tid af til at tage dig af slutsedlen til din brugte bil, når du skal sælge den videre. Så kan du få den bedste handel i hus, mens du er på den sikre side.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan laver du den bedste slutseddel, når du skal sælge din bil privat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER