Forebyggelse eller fortrydelse for nyt boligområde i Sæby?

Forebyggelse eller fortrydelse for nyt boligområde i Sæby?

16. marts 2021 - kl. 8:25 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Marlene Sørensen, kandidat for Dansk Folkeparti til KV21.

Dansk Folkeparti ønsker forebyggelse frem for fortrydelse. Den rolige Langtvedsvej i villakvarteret, som støder direkte op til den velbesøgte Nellemanns have, står til at blive omdannet til en mindre trafikeret hovedvej af det kommende boligkvarter i Sæby Bakker, som forventes i fremtiden at dække 360 nye boliger. I stedet for at sikre det nye boligområde en ekstra tilkørsel fra Frederikshavnvej til at give luft til trafikanterne, arbejdes der fra kommunalt hold mere henimod en lokalplan, hvor Langtvedvej bliver den eneste tilkørselsvej til boligområdet.

I Dansk Folkeparti er vi glade for Sæbys udvikling, og den øget efterspørgsel på boliger i kommunen. Vi ønsker dog at forebygge fremtidige udfordringer for nuværende og fremtidige beboer i området ved at sikre en ekstra tilkørselsvej til det nye boligområde. Derved sikres de bløde trafikanter i området flere muligheder for at komme sikker til og fra deres hjem, fremfor at skulle passere den fremtidige mere belastede Langtvedvej.

Hvis Langtvedvej er den eneste tilkørsel til Sæby Bakkers nye boligområde vil det nye og nuværende boligkvarter opleve, at der udover en øgning af trafikken i området, vil være lange morgenkøer på vejen, samt belaste beboerne med en større og mere konstant støj. Samtidig vil det blive nødvendigt at fratage flere af både Nellemanns have og Sæby planteskole gæsters parkeringspladser, for at gøre den nuværende vej trafiksikker for alle trafikanter i området. Fratagelsen af parkeringspladserne kan undgås ved den ekstra tilkørselsvej, som dermed sørger for at bibeholde både Planteskolens kunder og sikre adgang for alle Nellemanns havens mange gæster.

En konkret og velplanlagt lokalplan for området bør sikre, at nye og gamle beboer ikke blot kan beholde en del af idyllen, som er med til at gøre området populært. En tilkørselsvej mod Frederikshavnvejen kan ligeledes også være en fremtidssikring for området, hvis Sæby fremadrettet ville opleve større udvidelser i området. Derfor vil vi I Dansk Folkeparti gerne arbejde mod en sikring af området og de trafikale problematikker, som vil opstå i forbindelse med udvidelsen af det nye boligområde.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forebyggelse eller fortrydelse for nyt boligområde i Sæby?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger