Renovering af faglokaler på tre skoler

Fotograf: Michael Pennerup

Renovering af faglokaler på tre skoler

15. marts 2021 - kl. 0:37 - af

På budgettet for 2021 er der for Økonomiudvalgets vedkommende afsat 2 mio. kr. til skolernes faglokaler. Denne fordeling skal Økonomiudvalget tage stilling til på udvalgets næste møde den 17. marts.

Kommunens ejendomscenter har lavet en kortlægning over renoveringsbehovet af faglokaler på de enkelte skoleafdelinger. På baggrund af kortlægningen har Ejendomscenteret i samarbejde med Center for Skole fastlagt hvilke kriterier, der skal ligge til grund for prioriteringerne af de tildelte midler til renovering af skolernes faglokaler.

Det bemærkes, at fra skoleåret 2019/20 har det været obligatorisk for alle 7. klasseelever at vælge et toårigt praktisk/musisk valgfag, der skal afsluttes med en obligatorisk prøve ved afslutningen af 8. klasse. Alle elever skal tilbydes valgfag i Håndværk og Design. Faget blev i 2016 et obligatorisk fag i folkeskolen og bygger på de tidligere håndværksfag sløjd og håndarbejde. Foruden Håndværk og Design kan eleverne også tilbydes valgfag i musik, billedkunst og madkundskab.

På den baggrund er disse kriterier lagt til grund for en prioritering af de tildelte midler: Håndværk og Design, madkundskab, musik og billedkunst er et prøvefag på skoleafdelingen, hvortil kommer den nuværende standard på lokalerne.

Der forelægges 6 prisoverslag for politikerne. Efter alt at dømme vil der i denne omgang være økonomi til at imødekomme de 3 første.

Det gælder madkundskabslokalerne på skolerne Frydenstrand, Bangsbostrand og Dybvad. Overslaget for de to første er 8-900.000 kr., mens Dybvad skønnes til 6-800.000 kr.

Dermed bliver der nok ikke penge til billedkunst på Frydenstrand (1/2 mio. kr.), Håndværk og Design på Torslev i Østervrå (3/4 – 1 mio. kr.) samt musiklokale på Sæbygårdskolen (5-700.000 kr.)

Dagsordenen peger på, at en opgradering af skolernes faglokaler kan være med til at understøtte FN’s Verdensmål 4, ”Kvalitetsuddannelse”, som bl.a. har flg. delmål: ”Inden 2030 skal antallet af unge og voksne, der har relevante færdigheder, herunder tekniske og erhvervsrettede færdigheder og kompetencer, for beskæftigelse, gode job og iværksætteri, øges væsentligt.”

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Renovering af faglokaler på tre skoler” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Renovering af faglokaler på tre skoler”

  • I referatet fra Økonomiudvalgets møde står der: GODKENDT (de 3 førstnævnte skoler)

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Renovering af faglokaler på tre skoler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER