“Destination Nord og Turisthus Nord – hvem skal hvad med turismen?

“Destination Nord og Turisthus Nord – hvem skal hvad med turismen?

15. marts 2021 - kl. 8:00 - af

Kære John Lamp Henriksen – Jeg forstår godt, at du som byrådskandidat trækker vækst i turisme frem som et område der skal have fokus i vores kommune og for de tre destinationer Sæby, Frederikshavn og Skagen.- Turisme har længe været defineret som et af kommunens vækstspor, og det kan kun glæde, at du bakker op og ønsker at sætte dit præg på udviklingen.
Som mangeårigt medlem af Turisthus Nords bestyrelse har jeg indgående kendskab til det arbejde der førte til etableringen af det nye destinationsselskab, der har til opgave, overordnet for de 4 stiftende kommuner, at arbejde med udvikling og tiltrækning af flere gæster til området. – Jeg giver dig ret i, at det stadig ikke er tydeligt, hvordan Destination Nord planlægger at løse denne opgave, og det kan undre, at destinationsselskabet ikke i højere grad lægger op til samarbejde med Turisthus Nord. Specielt når man tænker på at Frederikshavn Byråds endelige beslutning om at tiltræde etablering af destinationsselskabet blev fulgt af en opfordring til at der skulle skabes gode samarbejder mellem destinationsselskabet og Turisthus Nord. – En beslutning, der som bekendt havde den konsekvens, at den hidtidige kontrakt med Turisthus Nord ophørte. – En kontrakt, der hidtil havde betydet, at der blev drevet 3 helårsåbne turistbureauer i kommunen, men disse midler lægger Frederikshavn Kommune, som du siger, nu fremover i destinationsselskabet..
Turisthus Nord har hele vejen haft alle intentioner om at skabe samarbejde og løse opgaver for destinationsselskabet, men trods dette, har vi ikke modtaget konkrete henvendelser, og det kan undre, når man tænker på, hvor stærk en medspiller vi kunne være. – Det strider imod al fornuft, at en veletableret og veldrevet turistforening med over 300 medlemmer ikke synes at være interessant som samarbejdspartner.

Et andet sted i FB-tråden efterlyser Helge B Christensen en ansvarsfordeling mellem Destination Nord og Turisthus Nord, men her vil jeg tillade mig at betragte det som et udtryk for den mest almindelige misforståelse i disse dage, hvor Destination Nord har gjort et stort nummer ud af at offentliggøre nyansættelser og etablering af et kontor i Skagen.

Destination Nord er et selskab etableret af 4 nordjyske kommuner, og som nævnt har  selskabet ansvar for at udvikle turismen og tiltrække gæster til området.
Turisthus Nord er 100% medlemmernes forening, og efter bortfald af kontrakten med Frederikshavn Kommune står vi udelukkende til ansvar overfor medlemmerne og de opgaver vi aftaler med dem at løse.

Man kan altså ikke tale om en ansvarsfordeling mellem det offentligt ejede destinationsselskab og foreningen Turisthus Nord, men derimod, i min optik, nogle muligheder for spille hinanden bedre ved at samarbejde. – I Turisthus Nord arbejder vi målrettet efter vores nye, ambitiøse og kommercielle strategi, og med etablering af nyt kontor i Skagen, hvor alle husets dygtige medarbejdere og kompetencer er samlet i effektive og tidssvarende rammer, er vi i den grad gearet til at være hele Frederikshavn Kommunes turistforening og mest professionelle markedsføringspartner.

Skulle man være i tvivl om, hvad Turisthus Nord tilbyder sine medlemmer, så tillad mig blot at fremhæve:

– Turisthus Nord har 1,4 mio. årlige besøgende på sine websites
– 250.000 trykte byguider for hhv. Sæby, Frederikshavn og Skagen
produceres og distribueres hvert år til anslået 750.000 læsere
– Mere end 64.000 følgere på sociale medier
– Ny bookingportal – book.toppenafdanmark.dk – med fokus på flere
gæster udenfor sommersæsonen og en mere tidssvarende online
tilgængelighed for pakketerede produkter, billetsalg mv.
– Turisthus Nord spiller en vigtig rolle i destinationsmarkedsføringen, da
vi har direkte kontakt til erhvervet, der har “hånden på kogepladen”
– Turisthus Nord tilbyder partnerskabsaftaler til medlemsvirksomheder,
for optimal udbytte af de mange markedsføringskompetencer i
Turisthus Nord.
– Guideservice for krydstogtgæster
– Turisthus Nord ejer og driver sommerhusudlejning Toppen af Danmark – Feriehuse.dk, hvis overskud geninvesteres i bl.a. markedsføring.
– Turisthus Nord støtter og/eller driver events der fremmer
helårsturismen; herunder Frederikshavn Blues Festival og Skagen
Marathon

Selv om Turisthus Nord ikke længere driver fysisk åbne turistkontorer, så driver vi i høj grad “turist information”, når der dagligt svares på telefonhenvendelser, svares på mails og messenger- beskeder, distribueres trykte guider og bykort, vedligeholdes og opdateres websites, facebook og Instagram, uddanner Danmarks eneste certificerede guidekorps og meget mere. – Altsammen, vel at mærke – nu blot uden offentlige midler.

Tillad mig af afslutte med en lidt frisk kommentar:
Hvis Destinationsselskabet påtænker at drive fysisk åbent  turistinformationskontor et eller flere steder i Frederikshavn Kommune, hvad vil man så udlevere til gæsterne? – Selve rygraden i al lokal turistinformation, trykt eller online, ligger hos Turisthus Nord, og medmindre Destination Nord vil i gang med at “opfinde den dybe tallerken igen” og for offentlige midler, vil jeg endnu en gang foreslå et samarbejde med Turisthus Nord.

Ingen skal være i tvivl om at en af Danmarks største og stærkeste turistforeninger har sin berettigelse og altid vil fremstå som en samarbejdspartner med nøjagtig de kompetencer og tilbud som medlemmerne forespørger.

Jeg håber det fremtidige arbejde med at fremme turismen i Frederikshavn Kommune bliver båret af nogle gode beslutninger og konstruktive samarbejder.”

Ole Hust
Bestyrelsesmedlem

En kommentar til ““Destination Nord og Turisthus Nord – hvem skal hvad med turismen?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til ““Destination Nord og Turisthus Nord – hvem skal hvad med turismen?”

  • Per Hjortnæs Pedersen

    Tak til Ole Hust for et fint informativt indlæg som forklarer den nye struktur.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '“Destination Nord og Turisthus Nord - hvem skal hvad med turismen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER