Foreslår trailcenter med i masterplan for Sæby

Foreslår trailcenter med i masterplan for Sæby

13. marts 2021 - kl. 10:37 - af

Til mødet i Teknisk Udvalg forleden forelå som bilag til et af dagsordenens punkter et omfattende materiale fra en gruppe af borgere i Sæby med Mogens Blæhr som primus motor. Ambitionen er bl.a. at få et trailcenter ind i den fremtidige masterplan for Sæby.

Trailcentre er en helt ny form for idrætsfaciliteter til outdoor-idræt. Faciliteterne kan bedst beskrives som en kombination af klubhus, depot og mødested i naturen tæt på skov, vand, stier og ruter. Trailcentre er det naturlige udgangspunkt for alle, der vil løbe, cykle, rulle m.v., hvor man tillige kan blive inspireret på tværs af idrætter.

Initiativgruppen har som ambition forestillet sig 3 trailcentre (Sæby Spektrum – Vandsportens Hus – Sæby Søbad). ”Vi forestiller os endvidere støttepunkter undervejs (på Kløverstierne). Støttepunkter kunne være toiletterne Haulundsvej, Nellemanns Have, Skovlyst, Sæbygård Slot, Gybels Plantage o.a. Støttepunkterne indeholder ikke samme servicefaciliteter som centrene. Vi har allerede foreløbige aftaler med flere af de nævnte,” lyder det fra netværksgruppen, der foruden Mogens Blæhr består af Henrik Carlsen (FUF), Lars K. Nielsen (Sæby Spektrum), Knud Georg Høfler (borger), Anne-Grethe Kramme (Turistforeningen), Helle Skovgaard Mortensen (Teknisk Udvalg), Kim Müller (Sæby Erhvervsforening), Hans Rødsgaard-Mathiesen (Nellemanns Have) samt Tommy Thomsen (Idrætssamvirket).

PÅ FORKANT 2030

Gruppen ønsker at videreudvikle “Ej BLÅT til pynt – liv langs 100 km kystlinje” fra 2016, “Masterplan Sæby” fra 2016 og “Masterplan for fremtidens strande” fra 2019 til en potentialeplan “ PÅ FORKANT 2030”.

Det hedder i oplægget: ”Vi har sat os for, at havnen er samlingspunktet i Sæby. Visionen er, at havnen skal binde vandet og byen sammen og fungere som port til resten af Sæby. Vi har sat os for, at Sæbys fundament er købstadens byfællesskab. Vi har sat os for, at by og natur forenes i Sæby.”

Det er ligeledes en vision, at by og natur i fremtiden smelter sammen, og at naturen gøres tilgængelig til glæde for borgere og turister. Der skal være flere gode anledninger til leg, bevægelse og unikke oplevelser i Sæbys natur. Man skal som borger i Sæby kunne få unikke muligheder for at bo med naturen, dens kvaliteter og muligheder helt tæt på. Der skal skabes nye innovative muligheder, som gør det muligt at naturen bliver en synlig og markant del af Sæbys bykultur, som både borgere og turister kan nyde godt af.

Således skal både strand, å, skov og marker være en meget tydeligere kvalitet i byens rum og på de private matrikler.

Flora og fauna helt ind i byen

Netværksgruppen foreslår bl.a. at trække det omkringliggende og vilde landskab, flora og fauna helt ind i byen. Naturen og kysten skal blive en markant del af børnenes hverdag og en tiltrækningskraft for tilflyttere. Man kan skabe små stisystemer, og man kan etablere en udsigtsterrasse på stranden eller andre steder. Der kan etableres nye rum, som kan bruges til leg og bevægelse i naturlige omgivelser, og man kan udvide rammerne for udnyttelse af vandet som aktivitetsrum.

Endvidere peges der på, at når byen udvides eller udbygges, skal det gøres, så byen og naturen flettes sammen, og naturen derfor bevares så nærværende som muligt.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foreslår trailcenter med i masterplan for Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER