Søren Visti Jensen: Højdesyge og højdeskræk

Søren Visti Jensen: Højdesyge og højdeskræk

11. marts 2021 - kl. 1:10 - af

I dette indlæg skal ”højdesyge” forstås som en lidelse, hvor man ikke kan få ting høje og voluminøse nok – og højdeskræk som en skepsis og modvilje mod det første. Indlægget og også en politisk markering af, hvor jeg står i den verserende debat om højhusbyggeri – senest i de høje bakker i Sæbys nordlige udkant.

I Frederikshavn Kommune vil vi gerne tiltrække nye beboere – helst unge mennesker i gode stillinger og med børn. En del af de gode job har vi i forvejen lokalt, men de besættes for en dels vedkommende af folk der pendler hertil, og som har valgt at bo i nabokommunerne. Vi vil så gerne have dem til at flytte hertil, men hvordan tiltrækker man denne målgruppe?

De kommunale kernetilbud har i Frederikshavn Kommune i en årrække ikke været prangende, men en bedre økonomi giver mulighed for at rette op på dette. Den nuværende genopretning skal fortsættes og gerne speedes mest muligt op. Så gode skoler, daginstitutioner, kultur- og idrætstilbud vil helt klart blive vægtet højt at tilflyttere.

Med hensyn til bosætningsforholdene, skal vi også stramme os an – men det skal gøres med omtanke. Efter min opfattelse lider Frederikshavn Kommune i vid udstrækning af en omsiggribende ”højdesyge”, hvor tårnhøje betonboligkomplekser i adskillige etager prioriteres og fremmes planmæssigt – også på beliggenheder, hvor de ikke nødvendigvis gør noget godt for hverken infrastruktur eller omgivelser. Noget kunne endvidere tyde på, at kunderne heller ikke står i kø for hverken at eje eller leje disse boliger, da salgs- og udlejningsannoncer uge efter uge er at finde i såvel digitale som trykte medier.

Min personlige ”højdeskræk” melder sig, når man i et smukt bakket landskab nord for Sæby påtænker et voluminøst etagebyggeri. Tæt på smuk natur, skov og istidsskrænter og helt uden gennemtænkt planlægning med hensyn til områdets infrastruktur. Det vil i min verden være en stor fejl at bygge så højt i netop dette naturskønne område. Fortsæt i stedet de igangværende parcelhusudstykningerne i samme område.

Det næste kunne så blive det endnu større skrækscenarie, at der også på Sæby Havn skal opføres noget lignende, hvilket ville ødelægge væsentlige dele af det gamle havnemiljø og tilhørende unikke bydel.

Rådet til planlæggerne må derfor være: byg efter forholdene, vis hensyn til det oprindelige og vær kreative i forhold til at indtænke, hvad der gør netop vores lokalområde attraktivt for tilflyttere. Betonbyggeri kan man lægge hvor som helst, hvis man er ligeglad med æstetik. Attraktivt gammelt bymiljø og uberørt natur er noget helt andet, og kan ikke genskabes hvis det først er ødelagt.

Så sat lidt på spidsen: hvis man vil bygge højt og i beton, så har Frederikshavn By en lang tradition at læne sig op ad – på godt og ondt.
I det Sæby jeg bor og lever i, vil jeg foretrække større hensyntagen til de bygnings- og kulturværdier byen er opstået af og værner omkring. Det er dem vil skal bruge til at tiltrække nye borgere. Højhuse kan man få alle steder – ikke mindst i Aalborg, hvor potentielle tilflyttere også må formodes at komme fra. Mere af det samme får næppe borgere fra storbyen til at vælge Frederikshavn Kommune!

Søren Visti Jensen
Byrådskandidat og formand for SF Frederikshavn

4 kommentarer til “Søren Visti Jensen: Højdesyge og højdeskræk” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Søren Visti Jensen: Højdesyge og højdeskræk”

 • Jeg deler synspunkterne i dit indlæg Søren Visti.

  Dejligt med en politiker, der tør være konkret og ikke blot udtaler sig i generelle vendinger.

 • Her er jeg helt enig med Søren Visti Jensen.
  Sæby, og nærmeste omegn må ikke blive et nyt Manhattan.

  Søren Visti Jensen taler om høje og voluminøse ting. Hvad med alle de kæmpe vindmøller, som SF er vilde med plante midt i naturen i den grønne omstillings navn ?

  For det første pynter de ikke, for det andet ødelægger det mange menneskers livskvalitet, med konstant støj og forringelse af ejendomdsværdi.

  En etageejendom på Sæby havn er vel ikke værre end en 180 meter høj vindmølle midt i den skønne nordjyske natur.

 • Hans Gregersen

  Fint indlæg af Søren Visti Jensen om problembyggeriet i den nordlige del af Sæby. Mon der er andre end ejendomsmæglere og Teknisk Forvaltning på rådhuset i Frederikshavn, der synes, at det er en god ide at plastre Sæby og omegn til med nybyggeri? Der mangler simpelthen respekt for en gammel købstads herlighedsværdier.

 • Inger Brøndt Mobley

  Jeg sidder her i Wash. DC og ryster over hvad der sker på Sæby havn lige nu. Jeg elsker nemlig Sæby som den er og har været i mange år.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søren Visti Jensen: Højdesyge og højdeskræk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER