Frederikshavn Kommune efterlyser idéer til landsbyfornyelse

Frederikshavn Kommune efterlyser idéer til landsbyfornyelse

10. marts 2021 - kl. 13:53 - af

Nu kan borgerne i Frederikshavn Kommunes landsbyer komme med konkrete forslag til, hvad der kan forskønne deres lokalområde. Staten har i år lagt en ekstraordinær stor sum i puljen til landsbyfornyelse. Det betyder, at Frederikshavn Kommune får ca. 4,4 mio. kr. mod 2,6 mio. kr. i 2020

I Frederikshavn Kommune er der fokus på investeringer og tiltag, der kan bidrage til at bevare og forbedre lokalområderne som attraktive steder for bosætning. Puljen til landsbyfornyelse er et af de tiltag, der skal bidrage til at forskønne landsbyerne, og Frederikshavn Kommune kalder nu på idéer og konkrete ejendomme, der ønskes bragt i spil til nedrivning i de mindre byer, der har færre end 4.000 indbyggere.

– I Plan- & Miljøudvalget skal vi snart tage stilling til planerne for de kommende års indsatser for muligheder for nedrivning og forskønnelse af vores lokalområder. Det er vigtigt, at vi har fokus på at udnytte de statslige tilskudsmuligheder, der kan forbedre og forskønne vores lokalområder og samtidig øge tiltrækningen til disse, udtaler Peter Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Landsbyfornyelsespuljen har primært været anvendt til nedrivning af tomme, faldefærdige boliger og kaldes derfor i daglig tale også ’nedrivningspuljen’. Et større beløb i puljen i 2021 åbner mulighed for, at andre tiltag til forskønnelse kan komme i betragtning:

– Vi er i gang med at kigge på emner i kommunens landsdistrikter og mindre byer. Men det er jer, borgere, der kender jeres lokalområde bedst og har en fornemmelse af, hvad der kan være med til at forskønne netop jeres område. Har I gode idéer til nye tiltag, eller kender I til bygninger, som virker skæmmende, så vil vi gerne høre fra jer, lyder opfordringen fra Brian Kjær, formand for Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Der er i finanslovsaftalen for 2021 afsat en ekstraordinær høj udgiftsramme til landsbyfornyelse til fordeling mellem 56 kommuner. Det betyder, at Frederikshavn Kommunes andel er øget fra 2,6 mio. kr. i 2020 til ca. 4,5 mio. kr. i 2021. Dertil kommer kommunens andel på 20 procent, så puljen til landsbyfornyelse i 2021 er på i alt ca. 5,5 mio. kr.

Du kan læse mere på kommunens hjemmeside: https://frederikshavn.dk/borger/bolig-og-byggeri/din-bolig/nedrivningspulje/

Har du idéer til forskønnelse eller en konkret ejendom, du gerne vil bringe i spil til nedrivning? Så kontakt Gerhard Johansen, bygningskonstruktør, Byg og Ejendomsdata, Frederikshavn Kommune, tlf.: 98 45 63 39, mail: gejo@frederikshavn.dk

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune efterlyser idéer til landsbyfornyelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER