Nordjyske erhvervsskoler opkvalificere lærlingeansvarlige

Nordjyske erhvervsskoler opkvalificere lærlingeansvarlige

9. marts 2021 - kl. 6:48 - af

Et nyt samarbejde mellem fem nordjyske erhvervsskoler er netop gået i gang. EUC Nord, EUC Nordvest, Frederikshavn Handelsskole, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og TECHCOLLEGE vil nemlig fremover tilbyde et kursusforløb for virksomheders lærlingeansvarlige. Formålet er at opkvalificere de lærlingeansvarlige, således at lærlinge får styrket deres trivsel og læring under praktikken.

– Det er supervigtigt, at vores lærlingeansvarlige hele tiden holdes ajour i forbindelse med, hvordan tidens unge er, så de kan hjælpe dem godt på vej i deres uddannelse. Jeg er glad for, at vi gør det i et nordjysk samarbejde, og at vi på Frederikshavn Handelsskole kan tilbyde sådan et kursusforløb for erhvervslivet i Frederikshavn og særligt til de lærlingeansvarlige ude på de enkelte virksomheder, udtaler Brian Andersson, som er direktør på Frederikshavn Handelsskole.

Projektet er blevet døbt ’Lærlingepiloter’, og efter planen skal de første lærlingeansvarlige deltage på kurset i efteråret.

Også en gevinst for virksomhederne
Det er ikke kun de lærlingeansvarlige og lærlingene, der får noget ud af sådan et projekt. Også virksomheder, der sender medarbejdere på kurset, vil opleve en effekt. Ved at sikre en høj kvalitet af praktikken vil virksomhederne nemlig i højere grad kunne fastholde deres lærlinge og fremover have nemmere ved at rekruttere nye lærlinge.

Det er særligt positivt i og med, at man i Nordjylland oplever en stigning i antallet af elever, der ønsker at starte på en erhvervsuddannelse. Derfor har arbejdsmarkedet også en fælles interesse i at styrke såvel kvalitet som kapacitet i uddannelsen af fremtidens faglærte arbejdskraft.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske erhvervsskoler opkvalificere lærlingeansvarlige' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER