Forslag til plan for boligområde ved Sæby Bakker

Forslag til plan for boligområde ved Sæby Bakker

9. marts 2021 - kl. 7:48 - af

I august måned i fjor skete igangsætningen af en udvikling af en plan for et nyt, stort boligområde nær Langtvedvej i det nordlige Sæby.
Forleden havde Plan- og Miljøudvalget sagen til behandling, hvor man politisk var nået til godkendelse af lokalplan og kommuneplantillæg for området. Området udgør dels et areal på 15 hektar i nærheden af gården Vangkær.
Området ligger i landzone og anvendes i dag til landbrugsdrift. Terrænet fremstår forholdsvist plant, men området ligger væsentligt højere i landskabet end arealerne umiddelbart øst for og nærmere kysten. Langs områdets afgrænsning mod øst løber en skrænt, der fremstår med et terrænspring på ca. 10 m. Området ligger attraktivt i forhold til Sæby by og med udsigt mod havet, skov i syd og åbne bakker mod vest.
Formålet er at udlægge området ved Langtvedvej til et attraktivt boligområde med blandede typer af boliger såsom åben/lav-, tæt/lav- og etageboliger.
Området kan rumme ca. 360 nye boliger i flere sammenknyttede klynger – adskilt af grønne kiler, der fungerer som opholdsarealer for beboerne. Endvidere etableres tværgående stiforbindelser.
Området opdeles i 7 delområder med etagebyggeriet længst mod vest. Etagebebyggelsen opføres som terrassehuse med variation i antallet af etager, så kun en del kan være op til 4 etager. For åben/lav bebyggelse fastsættes et maksimalt etageareal på 370 m2.

Vejadgang via Langtvedvej
Området får vejadgang via Langtvedvej via to overkørsler. Boligbebyggelse vejbetjenes, som det udtrykkes i planmaterialer fra fordelingsvejene, som løber øst-vest. Herfra er der adgang til boligenklaverne. Lokalplanen stiller krav om, at vejene indrettes med hastighedsdæmpende foranstaltninger.
I forbindelse med det arbejde, der pågår i forbindelse med en ny helhedsplan for Sæby Nord, arbejdes det på at sikre en stiforbindelse nord for lokalplanområdet.
Med hensyn til trafikstøj viser beregninger, at der ved et fuldt udbygget område vil være dele af bebyggelsen nærmest Langtvedvej, hvor Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier ikke kan overholdes ved en trafikhastighed på 50-60 km/t. Det forventes, at hastigheden på Langtvedvej nedsættes til 60 km/t ved anlæg af en 2 minus 1-vej. Lokalplanen giver derfor mulighed for, at der kan opsættes støjafskærmning mellem Langtvedvej og boligerne, hvis behovet skulle vise sig nødvendigt.

Skovbyggelinje
Den sydlige del af lokalplanområdet berøres af skovbyggelinje omkring Sæbygaard Skov syd for Langtvedvej. En realisering af lokalplanen forudsætter derfor, at Miljøstyrelsen ophæver skovbyggelinjen! Kommunens fagcenter vil indlede dialog med Miljøstyrelsen herom sideløbende med en offentlig høring af planforslaget.
Der er foretaget en miljøscreening af planerne i henhold til miljøvurderingsloven. Det vurderes, at planernes gennemførelse ikke vil få væsentlig indvirkning på miljøet.
Plan- og Miljøudvalget besluttede, at sagen tilbagesendes til fornyet behandling. Udvalget ønsker en nærmere vurdering af en eventuel ændring af højder, og samtidig ønskes det præciseret, hvilke etagehøjder, der er tiltænkt i delområde 5.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forslag til plan for boligområde ved Sæby Bakker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER