Problemer med at spare penge op? Vores fem bedste råd til at spare penge i dagligdagen

Problemer med at spare penge op? Vores fem bedste råd til at spare penge i dagligdagen

4. marts 2021 - kl. 11:23 - af

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange gode grunde til, at man ønsker at spare penge op. Måske går man og drømmer om udbetalingen til en lækker lejlighed eller måske et hus, man drømmer om at flytte i. Det kan også være, at du gerne bare vil spare lidt penge op til din næste drømmerejse. Det kan dog være svært at spare op, uanset hvad man sparer op til, hvis man ikke ved hvor man skal starte. Og derfor giver vi i denne artikel fem gode råd til, hvordan du nemt kan komme i gang med at spare penge.

Spar penge på de faste udgifter
Først og fremmest gælder det om at se på nogle af de faste udgifter, hvis man ønsker at spare penge til hverdag – altså de udgifter som skal betales hver måned. Det kunne for eksempel være gebyrer til din bank, internet, forsikringer eller streamingtjenester. Hvis du vil spare penge på dine faste udgifter, kunne du for eksempel undersøge nogle af de billigste mobilabonnementer på markedet og se, om du har mulighed for at spare penge på dette – eller om du tilmed kan få en streamingtjeneste eller lignende inkluderet i dit mobilabonnement og dermed spare endnu mere.

Køb og sælg brugte ting
Køb og salg af brugte ting er en god måde at spare lidt ekstra penge op – for ved at handle brugt kan du nemlig både spare penge på de ting du køber, men du har samtidigt også mulighed for at tjene ekstra penge på at sælge ting, som du ikke længere bruger. Book en stand på et loppemarked eller sælg dine ting på nettet, og se hvordan du hurtigt får flere penge ind på kontoen, som kan ryge direkte ind på din opsparing. Det kan desuden være en rigtig god forretning hvis man vælger at købe brugte ting frem for nye ting – for eksempel når det gælder større ting som møbler eller elektronik. For som regel fungerer de brugte ting faktisk helt upåklageligt, men kan købes for den halve pris af hvad man ville have givet for det i butikken. Og så er det jo bare en ekstra bonus, at det er bedre for miljøet at købe og sælge brugte ting.

Læg et budget og lav en madplan
At lægge et budget er ikke altid lige nemt, men alligevel er det et af de tips, der oftest bliver givet til folk, der ønsker at spare penge. Og det er der naturligvis god grund til. For med et budget bliver man mere klar over hvad ens penge egentlig går til, og man bliver mere påpasselig med at bruge dem. Og så får man også et overblik over, hvor mange penge man bruger på for eksempel indkøb og dagligvarer. Og i den forbindelse ville det måske også give mening at lave en madplan og på den måde spare lidt ekstra penge på de madvarer, som man alligevel ville købe i løbet af måneden. Ved at lave en madplan sikrer man sig nemlig, at man holder sig til sin indkøbsliste og kun køber de ting, som man skal bruge i ugens løb. Man slipper tilmed for at smide madvarer ud, fordi man ikke har fået dem brugt og på den måde har man faktisk sparet endnu mere frem for at skulle købe nye madvarer, fordi noget bliver dårligt.

Undgå impulskøb
Impulskøb er for mange mennesker den største post i budgettet og det, der er årsagen til, at man ikke sparer lige så mange penge op som man gerne ville og egentlig havde mulighed for. Impulskøb kan gælde alt lige fra de der sko, som man ønsker sig, men egentlig ikke har brug for, til en flot taske, som man tilfældigvis spottede på sin gåtur, og faktisk også de der kopper med to-go-kaffe, som man køber på vej til arbejde et par gange om ugen. Man tænker ikke over det i øjeblikket, men impulskøb løber op og bliver til rigtig mange penge i tidens løb, og derfor er det en rigtig god måde at spare penge på, hvis man undgår at lave disse køb. Du kan for eksempel sige til dig selv, at du kun må købe tøj, sko og tilbehør, som man virkelig har brug for, og så kan du også begynde at lave kaffe hjemmefra og tage med i et termokrus i stedet for.

Spar penge på offentlig transport
Offentlig transport er en post, som de fleste glemmer at kigge på, når de kigger på budget – for man har jo brug for at kunne komme omkring med offentlig transport. Eller har man? Afhængigt af hvor du bor, vil du helt sikkert også kunne cykle frem og tilbage, og det vil helt sikkert gå meget hurtigere end turen med bus eller bil. Og som en bonus er det en god måde at få lidt ekstra motion og frisk luft på.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Problemer med at spare penge op? Vores fem bedste råd til at spare penge i dagligdagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER