Læserbrev: Langtvedvejs fremtid og lokalplan for Sæby Bakker

Læserbrev: Langtvedvejs fremtid og lokalplan for Sæby Bakker

4. marts 2021 - kl. 13:45 - af

Et enigt Plan- og Miljøudvalg besluttede tirsdag den 2. marts 2021, at lokalplanforslaget for et kommende boligområde ved Langtvedvej skal til fornyet sagsbehandling. I følge Kanal Frederikshavn.dk skal man blandt andet se på de trafikale forhold til og fra boligområdet, som vil rumme ca. 360 boliger.

Al trafik til og fra området skal ifølge forslaget ske ad Langtvedvej.

Peter Sørensen (V), som er formand for Plan- og Miljøudvalget, udtaler til Kanal Frederikshavn.dk:

”Der er flere spørgsmål, som melder sig, blandt andet om trafikken i området. 360 boliger svarer til en døgntrafik på 2000”. På spørgsmålet: ”Burde I ikke i en sag som denne være mere fleksible og imødekommende, når investorer udefra vil bygge en helt ny bydel i Sæby?” svarer Peter Sørensen:  ”Vi gør det bedst muligt fra sag til sag, og det handler også om, at vi skal værne om de mennesker, som allerede bor i området og har gjort det i mange år. Vi vil således ikke være med til at genere de 200 parceller neden for skrænten”.

Som beboer på P. Skades Vej og formand for Nellemanns Haves Venner har jeg siden september sidste år været medlem af en selvbestaltet initiativgruppe bestående af borgere, der bor ved og på Langtvedvej. Vi er meget bekymrede for den forøgede trafik på Langtvedvej, som byggeriet vil medføre i al fremtid. Initiativgruppen har haft kontakt til, møder med og besøg af både den kommunale forvaltning og politikere fra de fleste partier. Borgmesteren deltog i et møde den 16. februar 2021.

Vores mål er at få etableret en anden tilkørsel til boligområdet end ad Langtvedvej.

Vejen kan simpelthen ikke klare presset!

Jeg vil godt understrege, at hverken initiativgruppen eller Nellemanns Haves Venner har det fjerneste imod det nye boligområde – tværtimod! Sæby Bakker bliver en kærkommen udbygning af vores by med masser af nye borgere og dermed nye muligheder for erhverv, beskæftigelse og friluftsaktiviteter.

Det hilser vi meget velkomment!

Vi vil også godt rose vore politikere for at have lyttet til vores bekymringer om trafikken på Langtvedvej. Det er dejligt at konstatere, at et enigt Plan- og Miljøudvalg nu synes, at lokalplanforslaget skal til et grundigt eftersyn med en – forhåbentlig – justering til følge.

En bebyggelse som Sæby Bakker vil medføre en forøget daglig trafikmængde med ca. 2.000 personbiler ad Langtvedvej. Det svarer til, at der – ud over den trafik der allerede er i dag – vil køre yderligere en bil ad vejen cirka hvert 45. sekund – alle døgnets 24 timer. Og dét er kun beboerne i det nye område! Hertil skal lægges øvrig trafik til området. I byggefasen vil der være voldsom, tung og støjende trafik med entreprenørmaskiner og lastbiler med byggematerialer. Denne fase kan strække sig over mange år.

Vi ved godt, at trafikken ikke vil være jævnt fordelt over hele døgnet. Der vil være perioder med spidsbelastning morgen og eftermiddag. Det gør ikke situationen bedre! Vi frygter, at dette vil give en ophobning af køretøjer om morgenen, som ikke kan komme fra Langtvedvej og ud på Frederikshavnsvej. Der er allerede nu problemer. Dette vil medføre, at også Boelsmindevej og Herman Bangsvej vil blive yderligere belastet, når de fremover bruges som smutveje af de ca. 500 nye bilister fra Sæby Bakker. Der er hverken cykelsti eller fortov langs de nævnte veje op til Langtvedvej, så trafiksikkerheden for de bløde trafikanter – herunder skolebørn – vil blive påvirket i meget negativ retning.

Ved Sæby Planteskole og Nellemanns Have frygter vi et regulært trafikkaos, når der er ”gang” i butikken og haven. Det er der jo heldigvis tit. Det går forrygende godt begge steder med masser af kunder og gæster. Det er herligt og skal selvfølgelig fastholdes.

Allerede med den nuværende trafikmængde er der tit problemer med fremkommeligheden. (Se billede).

Lokalplanen foreskriver, at det bliver forbudt at parkere på Langtvedvej ud for Nellemanns Have. Det vil medføre, at de havegæster, der benytter haven neden for skrænten, skal gå meget langt for at komme ind til opholdsstederne. Det er ofte ældre og gangbesværede, der bruger denne del af haven.

Det vil de få svært ved fremover. Det er måske også lige meget. Fremover vil der være så meget trafikstøj i området, at et ophold vil være uinteressant.

I følge lokalplanen for Nellemanns Have er der kun meget begrænsede muligheder for at etablere nye parkeringspladser i Nellemanns Have. En af de muligheder, der er, vil genere havens naboer mod øst meget voldsomt.

Det ønsker vi ikke!

Som nævnt er vi tilhængere af et projekt som Sæby Bakker.

Men vi mangler de overordnede visioner for byudviklingen. Den nuværende udvikling bærer præg af usammenhængende knopskydning, hvor det er det enkelte nye projekt, der nyder fremme på bekostning af eksisterende bebyggelse, faciliteter og beboere.

Hvad sker der, når Sæby Bakker er udbygget? Ja, de mest attraktive områder ligger jo i det kuperede terræn mellem Gedebjergvej og Langtved by. Er dette med i fremtidsplanerne? Og hvad med trafikken til og fra?

Vi hilser initiativet med en helhedsplan for udviklingen af Sæby Nord velkomment. Helhedsplanen blev der orienteret om på Plan- og Miljøudvalgets møde i tirsdags. En sådan plan bør komme før beslutningen af lokalplanen for Sæby Bakker. Kun herved kan man sikre sig, at visioner, planer og infrastruktur hænger sammen og er fremtidssikret, således at udviklingen sker styret og hensigtsmæssigt.

Vi skal fortsat udvikle Sæby. Ja! Men det skal ske i respekt for og harmoni med, hvad der tidligere er skabt.

Vi glæder os derfor til at se et justeret lokalplanforslag for Sæby Bakker.

Hans Rødsgaard-Mathiesen
Beboer på P. Skades Vej og formand for Nellemanns Haves Venner

3 kommentarer til “Læserbrev: Langtvedvejs fremtid og lokalplan for Sæby Bakker” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Læserbrev: Langtvedvejs fremtid og lokalplan for Sæby Bakker”

 • Gitte Poulsen

  Er der slet ingen der er bekymret for, at den natur der er på og omkring Langtvedvej? At det der får folk til at flytte til Sæby, snart er ved at forsvinde. Og hvor kommer alle de nye borgere fra? Indtil nu er de fleste at dem der bygger ved Vangkær, fra Sæby.

 • ERLING PETERSEN

  Gitte Poulsen.
  De boliger der bygges ved Vangkær ,kommer måske nok fra SÆBY , men deres boliger bliver måske solgt til nye Sæbyborger og det er godt for Sæby som bosætnings by og godt for udvikling af kommunen.

 • Camlla Pedersen

  Hejsa 🙂

  jeg er fra Sæby, men bor nu i Nørresundby. Vi har netop reserveret en grund ved Sæby Bakker. Ved i hvornår lokalplanerne ligger færdige? så man præcis ved hvad der skal ske i området`

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Langtvedvejs fremtid og lokalplan for Sæby Bakker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER