Få forsikret din bil før ulykken rammer

Få forsikret din bil før ulykken rammer

4. marts 2021 - kl. 11:23 - af

Dette er sponsoreret indhold

Om du bor på landet eller i storbyen, vil biler for de fleste være en del af det daglige billede. Personbiler er den primære kilde til menneskehedens frie bevægelse og cirka 70 procent af alle rejser i Europa foregår i en privatbil, en taxa eller en delebil. Desværre er færdselsuheld også en hyppig hændelse, hvorfor det er ekstremt vigtigt at du får forsikret din bil før ulykken rammer. Det er muligt at læse meget mere om bilforsikringer på hjemmesiden Heyforsikring.

Derfor skal du købe en bilforsikring
Som bilejer er der risiko for at du kan blive gjort ansvarlig for skaden, som sker på modparten og modpartens bil, hvis det er dig, der kommer ud for en ulykke. Er uheldet ude og der kommer skade på dig, en modpart og en eller begge biler, vil en bilforsikring sikre at det ikke skal blive en alt for dyr omgang. Er du ikke forsikret kan du risikere selv at skulle betale erstatning til andre personer, og desuden er der ekstra udgifter i form af at din egen bil skal repareres. Når du tegner en forsikring kan du selv vælge hvilken dækning du vil have, så du altid er dækket godt ind, hvis du skulle komme i et færdselsuheld. Det behøves ikke at være dyrt at få forsikret din bil, og en bilforsikring sikrer dig at du ikke skal bekymre dig om de ekstra udgifter der vil være, hvis uheldet er ude.

Hvad indebærer en bilforsikring
Det kan være svært at finde hoved og hale i hvad en bilforsikring skal indebære, og der findes mange tilvalg, men som regel består en bilforsikring altid af en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring.

En ansvarsforsikring dækker modparten og deres genstande, som er involveret i enten et sammenstød eller en ulykke. Denne type forsikring er lovpligtig, og den skal tegnes samtidig med at du køber din bil, og gør du ikke det, så vil du blive pålagt et lovbestemt gebyr per dag indtil du tegner en ansvarsforsikring.

En kaskoforsikring, er den forsikring som dækker din bil, når en ulykke er ude eller ved andre tilfælde, eksempelvis hvis bilen skulle blive stjålet. Det er helt frivilligt om du som bilejer vil købe en kaskoforsikring til din bil, dog er der i nogle tilfælde at din bank vil kræve at bilen har en kaskoforsikring, men det er hvis du har lånt penge af banken til bilen.

Det er værd at tage med at, hvis du ikke har en kaskoforsikring, så er det altså dig som bilejer der selv må betale for udgifter ved eksempelvis hærværk, brand, ulykker, tyveri og andre skader, som kan ske med bilen.

Køb din bilforsikring inden vinteren kommer
Vinteren er lige rundt om hjørnet, og det betyder vejrskifte og mørkere dage. Vinteren medbringer både koldere grader, som kan føre til isslag, slud, regn, vind og tåge, men den bringer også hyggelige stunder som den årlige julefrokost. Selvom du ikke har drukket til julefrokosten eller middagen, så kan det være en anden bilist har. Desuden betyder vinter også julegaveindkøb og pressede økonomiske tider, hvilket kan betyde flere indbrud i bilen. Derfor er det vigtigt at du får købt din bilforsikring før ulykken er ude eller tyven tømmer bilen.

Bilforsikring i udlandet
Som tidligere nævnt, består cirka 70 procent af alle rejser i Europa i personbiler, derfor kan det være rart med et overblik over bilforsikring i udlandet. Kør-selv-ferier er et populær valg blandt mange danskere, da det giver bilejere muligheden for selv at strukturere ferien, og selv bestemme hvornår der skal holdes pauser undervejs. Måske har du et arbejde der består af mange forretningsrejser til eksempelvis Tyskland, Norge eller Sverige.

Når du kører uden for landets grænser, er det vigtigt at vide, hvordan du er dækket med din bilforsikring i udlandet. Du skal blandt andet vide hvad Rødt og Grønt kort har af betydning for dig som bilejer.

Rødt og Grønt Kort i udlandet
Rødt Kort er en del af kaskoforsikringen hos de fleste danske forsikringsselskaber. Det er et samarbejde med SOS International, hvilket betyder at du kan få vejhjælp i en række lande i Europa. Ikke nok med at du vil få vejhjælp, hvis der skulle ske driftsstop eller skade på din bil, så vil kortet, under visse betingelser, dække for udgifter til hotel og hjemrejse med mere. Rødt-Kort-ordningen fås som app, hvor det er muligt at spore din bils lokation, hvis det skulle være en nødvendighed.

Grønt-Kort-ordningen betyder at lande i EU samarbejder om skadebehandling på tværs af landenes grænser. Grønt Kort er en dokumentation for, at du har den lovpligtige ansvarsforsikring, og er et fysisk kort. Da vi lever i en digitaliseret verden, er det i de fleste lande ikke længere en nødvendighed at medbringe det fysiske kort, idet nummerpladen er nok til at bevise, at du som bilejer har tegnet en ansvarsforsikring.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Få forsikret din bil før ulykken rammer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER