40 års jubilæum som pressefotograf i Nordjylland

40 års jubilæum som pressefotograf i Nordjylland

3. marts 2021 - kl. 14:10 - af

Ejvind Pedersen, som er født i Gunhildsbro ved Sæby, kan i denne måned fejre sit 40 års jubilæum som pressefotograf.

Ejvind fortæller: “Det første billede jeg tog var af Skæve dilettanterne til Østvendsyssel folkeblad” Ikke at det var Ejvinds første billede, han har fotograferet siden konfirmationsalderen, men billedet her var den første rigtige opgave og mange flere er siden fulgt efter.

Dengang var det ikke sådan lige at tage et billede, kameraerne var analog (med gammeldags film), så man vidste ikke om det var godt eller skidt før man havde været i mørkekammer og fremkalde. Den del ordnede Ejvind fra sin privatadresse i Stagsted og helt på amatørbasis, men som årene gik blev det mere og mere omfattende og i 1987 måtte boligen indrettes med studie og de ting der ellers følger med for at kunne gebærde sig som fotograf på et mere professionelt niveau. Kameraet var stadig analog og først i 1999 blev der købt digitalt efter mange opgaver både for Vendsyssel Tidende, Østvendsyssel Folkeblad og mange andre medier.

“Mit første digitale spejlrefleks kostede en formue, tror jeg gav 16.000 kroner dengang og det var rigtig mange penge. Derudover skulle der jo så et kort i, hvor det før var film. Et sådan kort kostede ikke mindre end 4.500 kr og kunne ikke indeholde en værre masse, men det var vilkårende” fortæller Ejvind med et stort smil.
“Min første opgave med det nye apparat var indvielse af motorvej E45 ved Sæby og det blev heldigvis en succes. Derefter fulgte adskillige opgaver med kameraet, der er blevet slidt op og udskiftet nogen gange siden”.

En af de oplevelser som Ejvind aldrig glemmer, var foto han lavede med fly over Frederikshavn i 1990. “Jeg vidste det var et skib der brændte og fra en lille flyvemaskine i 2,5 km højde tog jeg billeder, intetanende om den historiske tragedie der udspillede sig lige under os. Det var scandinavian star der brændte. Om billederne nogensinde blev brugt ved jeg ikke, men en mærkelig oplevelse var det”.

Ejvind har gennem årene taget billeder og lavet video af stort set alt, bryllupper, konfirmationer, forestillinger, festfoto, ja listen er lang, hvilket også har gjort Ejvind kendt i stort set hele Vendsyssel, hvilket han bestemt ikke er ked af. Mange af opgaverne har den 70-årige Ejvind Pedersen dog sagt fra sig, “nye kræfter skal til, jeg har taget min tørn, så nu er det jeg har tilbage mere for hyggensskyld”, slutter Ejvind Pedersen.

I de senere år er han også blevet en kendt skikkelse hos de Nordjyske Beredskaber. Han rykker ud til stort set alt med sit kamera. Det gælder f.eks. færdselsuheld, brand, forurening og meget andet. Han kender folkene og ved med sine mange års erfaring hvad man må tage billeder af og hvad man ikke må. Billederne han tager bruges ofte af medier fra hele landet og ikke mindst til skrapbøger hos de lokale indsatsfolk, der på den måde kan finde tilbage i historierne og mindes de mange opgaver jobbet har krævet. Derudover bruges billederne også hos Nordjyllands Beredskab til uddannelse af nye brandfolk, der igennem billederne bl.a. for forståelse for jobbets alvor.

Ejvind har ingen planer om at ligge sit livs hobby på hylden og vil fortsat være at finde i stort set hele Vendsyssel når alarmen lyder.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '40 års jubilæum som pressefotograf i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER