Lokalplan for datacenter ved Sæby varmeværk fremlagt

Lokalplan for datacenter ved Sæby varmeværk fremlagt

24. december 2020 - kl. 5:32 - af

Frederikshavn Byråd har på dets seneste møde 2020 vedtaget at fremlægge planforslag vedr. etablering af et datacenter ved Sæby varmeværk til offentlig høring frem til den 16. februar.

Planforslagene med lokalplan og kommuneplantillæg omfatter adresserne Energivej 9B, Sølystvej 10, 10A og 12, som alle ligger i eller syd for det eksisterende erhvervsområde syd for Kjeldgaardsvej i Sæby.

Der åbnes mulighed for, at datacentret kan etableres med en bygningshøjde på op til 20 m for selve bygningskroppen, op til 24 m højde for bygningen inkl. teknisk anlæg på taget samt i op til 28 m højde for master eller skorstene.

Området skal bl.a. betjenes via vej fra Energivej, og der skal etableres afskærmende beplantning omkring datacenteret. Det skal ligeledes sikres, at de omkringliggende områder ikke påføres miljømæssige gener.

Som en del af planprocessen har sagen været fremlagt i foroffentlighedsfase i perioden fra den 17. september til 1. oktober 2020. Projektforslaget har sammen med bl.a. synspunkterne fra høringssvarene, som Plan- og Miljøudvalget har modtaget, ligget til grund for udarbejdelsen af de egentlige planforslag.

Frederikshavn Kommune har gennemført en miljøscreening af lokalplanforslaget. Den planlagte anvendelse vurderes ikke at påvirke miljøet væsentligt. Kommunen har derfor vurderet, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering.

Baggrunden for planen er bl.a. at imødekomme det stigende behov for bearbejdning og lagring af store datamængder. For datacentre er sikkerhed, konstant strømforsyning og høj netadgang vigtige elementer for den rette placering. Det er elementer, som alle opfyldes på den pågældende lokalitet.

Kombinationen og integrationen af datacenter og varmeværk vil blive blandt de første i verden og vil således bidrage positivt til Frederikshavn Kommunes indsatser for bæredygtighed og styrke kommunens image som klimaambitiøs kommune.

Link til hele lokalplanforslaget, som er på 34 A4-sider (med masser af illustrationer):
https://frederikshavn.dk/media/13146/lokalplanforslag-datacenter-saeby_v10_off_.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for datacenter ved Sæby varmeværk fremlagt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER