Pressede butikker kæmper fortsat for at betale huslejen

Pressede butikker kæmper fortsat for at betale huslejen

16. november 2020 - kl. 10:42 - af

Efter et dyk i sensommeren er der igen en stigning i restancerne hos butiks- og restaurantionslejemål, så de nu er oppe på 2 mia. kr. EjendomDanmark opfordrer til, at begge parter går dialogens vej og finder langsigtede løsninger.

Corona har igen sat et tungt aftryk på alle samfundshjørner, og det rammer nu også både erhvervslejere og deres udlejere. En ny opgørelse fra EjendomDanmark viser nemlig, at efter en sensommerperiode med faldende restancer fra erhvervslejerne går udviklingen nu den anden vej. I oktober var der således 2 mia. kr. i restance fra butiks- og restaurantlejemål.

”Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger. Samtidig er rigtig mange udlejere indstillede på at finde lokale løsninger om fx henstand med de enkelte erhvervsdrivende. Men det er også vigtigt, at alle begrænsninger i at drive virksomhed følges ad med kompensation, så der ikke startes en sneboldeffekt, hvor de næste led bliver endnu mere udsatte,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Han glæder sig over, at der er indgået en bred politisk aftale, der forlænger og løfter kompensationsmulighederne for de virksomheder, der i særlig grad har kunnet mærke coronaen på bundlinjen.

Dialog og feriepenge

Efterårets feriepenge udbetaling gav et boost til forbruget, men der er også områder, hvor både hjælpepakker og den gode dialog med udlejer bliver udslagsgivende for en vinter, der sandsynligvis vil stå i coronaens tegn:

”Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation. Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv markante udgifter og forpligtelser,” siger Jannick Nytoft.

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pressede butikker kæmper fortsat for at betale huslejen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER