Plan for ny dagligvarebutik i Voerså igangsættes

Plan for ny dagligvarebutik i Voerså igangsættes

4. april 2020 - kl. 11:06 - af

En borgergruppe i Voerså står bag et forslag om at bygge en ny dagligvarebutik i Voerså. Der er indsamlet midler lokalt og søgt midler fra forskellige fonde, hvor der allerede foreligger tilsagn for ca. 2 mio. kr.

I andre landsbyer er det lykkedes at få etableret dagligvarebutikker, når butikslokalet er ejet og stillet til rådighed af landsbyen, og der i butikkens indtjening derfor ikke skal være plads til en husleje.

Butikken ønskes placeret på Østkystvejen 310A ved siden af Stensnæsskolen/Ny Skovgårdsvej på et areal, hvor der i dag er en række vildtvoksende træer. Arealet ligger lavtliggende (ca. 1-1½ meter under det omkringliggende terræn). Der løber vand til arealet fra vest, og arealet skal derfor hæves, og overfladevandet skal føres væk.

Det meste af arealet på ca. 3.100 m2 er ejet af borgerforeningen, ca. 120 m2 af kommunen og ca. 700 m2 af naboen, Østkystvejen 310, som er indforstået med at afstå det nødvendige areal til butikken. Kommunens areal forventes også at kunne indgå i projektet, når blot garagerne på Ny Skovsgårdsvej stadig kan benyttes.

Optimering af arealet
Arbejdsgruppen arbejder på at få udfærdiget en disponering af grunden, så arealet optimeres i forhold til butikkens placering, ind- og udkørsel, vareindlevering og evt. benzinsalg ud mod Østkystvejen.

På grunden er der en byggelinje mod Østkystvejen, og der skal tages hensyn til, hvordan ganglinjerne fra skolen krydser især vareindleveringen, så uheld forebygges.

Kommuneplanens rammer er i Voerså opdelt i de sædvanlige kategorier, herunder 3 centerområder ved og nord for Voer Å. Ved at udpege og udlægge centerområder er det hensigten, at detailhandelen og andre centerfunktioner skal placeres i disse områder, så der kan opnås en synergieffekt, hvor butikker kan drage nytte af hinandens kundestrømme. At placere en butik på Østkystvejen 310, som ligger nord for skolen, mens centerområderne ligger syd for skolen, er altså et brud med tidligere planlægning.

Det er normalt god planlægningsskik at placere butikker i midten af en by, så flest muligt kan gå og cykle til butikken, men en butik i en landsby, som betjener et stort opland, og hvor de fleste kunder kører i bil, vurderes den eksakte placering at have mindre betydning.

Kundestrømmen for detailhandelsbutikken vurderes at være så stærk, at placeringen ved skolen kan være lige så god, som i centerområdet ved åen eller i nærheden af havnen.

Dertil kommer, at arealerne ved Voer Å er bebygget og ”ikke tilgængelige”. Der skal altså udarbejdes en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, som dels udlægger arealerne til de nye formål, og dels ændrer rammerne for placeringen af detailhandelsrammen i Voerså.

Plan- og Miljøudvalget skal behandle sagen på udvalgets kommende møde den 14. april. Mødet afholdes som ”Skype-møde”.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at arbejdet med udarbejdelsen af plangrundlaget for en ny dagligvarebutik i Voerså igangsættes.

 

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Plan for ny dagligvarebutik i Voerså igangsættes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger