Samarbejde mellem skole og fritidsklub i Sæby

Samarbejde mellem skole og fritidsklub i Sæby

18. marts 2020 - kl. 0:47 - af

Gennem det seneste halve år har Sæby Fritidsklub og Skoledistrikt Syd intensiveret samarbejdet. Der har været planlagt og gennemført en række pædagogiske aktiviteter. Styrende for samarbejdet er en fælles samarbejdsaftale mellem fritidsklubben og SFO´en på Sæby Skoleafdeling.

Børne- og Ungdomsudvalget har på udvalgets seneste møde fået en orientering om det styrkede samarbejde, som udvalget har taget til efterretning. Udvalget har i beslutningen samtidig peget på, at man ønsker en status fra de øvrige distrikter. Udvalget ønsker endvidere, at næste dialogmøde afholdes på Sæby Fritidsklub.

I forbindelse med udmøntningen af ”at flere børn og unge skal søge mod klubberne ved udmeldelse af SFO”, ønsker ledelserne i henholdsvis klubben og skoledistriktet at iværksætte et tværgående pilotforsøg for de nuværende 3. klasser i Sæby Skoleafdelings SFO kaldet ”Hybridmodellen”.

Hybridmodellen betyder, at de nuværende 3. klasser i SFO´en på Sæby Skoleafdeling i resten af skoleåret 2019/20 frit kan vælge, om de ønsker at bruge tilbuddet i SFO´en eller i Sæby fritidsklub. Konkret betyder det, at det enkelte barn har mulighed for fra dag til dag at beslutte om han/hun ønsker at deltage i aktiviteter i klubben eller i SFO´en. Antagelsen er, at de gennem hybridmodellen kan fastholde de nuværende 3. klasser, som er tilmeldt SFO´en og sikre, at de fortsætter i klubtilbuddet i 4. kl.

Samtidig er målet, at de nuværende 3. klasser, som ikke er tilmeldt SFO, bliver inspireret af gode fortællinger fra deres venner, som er begyndt at snuse til klubtilbuddet.

Hensigten med hybridmodellen er at skabe en fleksibel og sammenhængende overgang fra SFO til fritidsklub, så flere børn tilknyttes fritidsklubben efter 3. klasse, og at flere børn i Sæby fremover går i et fritidstilbud. Alle familier, som i dag har børn i 3. klasse på Sæby Skoleafdeling, har modtaget en skrivelse, som informerer om mulighederne og procedurerne.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Samarbejde mellem skole og fritidsklub i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER