Corona-jobbank er en kæmpe succes

Corona-jobbank er en kæmpe succes

18. marts 2020 - kl. 0:12 - af

1283 personer har på blot ét døgn meldt sig klar til at hjælpe hospitalerne i Region Nordjylland, hvis og når situationen omkring COVID-19 giver et behov for øget arbejdskraft.

Viser stort samfundssind
Borgere fra samtlige nordjyske kommuner har i løbet af 24 timer meldt sig klar til at hjælpe i sundhedsvæsenet, når og hvis der bliver et øget behov for personale i forbindelse med COVID-19.

1283 nordjyder har tilmeldt sig regionens corona-jobbank og vil således gerne stå til rådighed for sundhedsvæsenet i en kommende svær tid.

– Det er meget tydeligt for mig at se, at når vi taler om samfundssind, så kan vi danskere og nordjyder i høj grad være med. Det vidner det her tal også om. Det er meget flot, at så mange ønsker at hjælpe, hvor der er et behov, siger regionrådsformand, Ulla Astman (S).

Den regionale corona-jobbank sigter især mod medicin- eller sygeplejerskestuderende, ’pensionerede’ sygeplejersker og læger eller andre, der har en relevant sundhedsfaglig baggrund. Det kan også være personer, der har forladt faget, men gerne vil gøre en forskel for sine medborgere i den kommende tid.

Region Nordjylland ved ikke for nuværende hvor mange og hvilken type personale, der vil blive brug for under udbruddet af COVID-19, men alle kan tilmelde sig, og personerne vil blive kontaktet, hvis regionen får brug for arbejdskraften. Der vil blive betalt overenskomstmæssig løn for indsatsen, ligesom eventuelt udpeget personale vil blive klædt på til at håndtere de opgaver, der skal bruges hjælp til.

Ifølge Ulla Astman så er det forskellige typer af profiler og sundhedsfaglige, der har tilmeldt sig i det første døgn.

– Vi kan se, at langt størstedelen af dem der melder sig har nogle solide og brugbare sundhedsfaglige kompetencer, som vi kan få behov for at trække på. Det er alle typer af faggrupper, der melder sig ind og aldersvidden strækker sig fra 17 til 71 år. Det vidner lidt om, hvor bredt ønsket om at hjælpe er, siger Ulla Astman.

Alle landets fem regioner har lavet corona-jobbanker og i hele landet fortælles der om et stort antal personer, der ønsker at bidrage.

Så mange har tilbudt deres hjælp
Mange forskellige nordjyder har valgt at oprette sig i jobbanken. På faggrupper fordeler tallene sig således:

305 lægestuderende
164 sygeplejestuderende
125 sygeplejersker
108 social- og sundhedsassistenter
52 læger
529 med anden sundhedsfaglig baggrund

Alle med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft til Region Nordjyllands hospitaler via www.rn.dk/assistance

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Corona-jobbank er en kæmpe succes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER