Vi skal holde erhvervslivet kørende

Vi skal holde erhvervslivet kørende

16. marts 2020 - kl. 18:34 - af

Under nedlukningen af det offentlige Danmark kan de forretningsdrivende blive ramt økonomisk. Vi skal alle gøre vores for at støtte private erhvervsdrivende i denne tid.

Små og mellemstore virksomheders aktuelt største udfordring er likviditet. Det er derfor positivt, at regeringen har været hurtigt ude med en hjælpepakke her. Men hvis corona-udbrudet fortsætter, vil der uden tvivl være behov for en yderligere indsats. Og her er det ifølge borgmester Birgit S. Hansen vigtigt, at Frederikshavn Kommune såvel som dens borgere bakker op om de lokale virksomheder. Kommunens jobcenter står til rådighed for at hjælpe de ansatte, der måtte blive ledige. Kommunen fremrykker desuden betaling af regninger til private leverandører. Og som borger kan man også give de lokale virksomheder en hjælpende hånd.

– Sørg for at handle lokalt. Bestil mad til døren hos de af vores restaurationer, som tilbyder den service. Støt op om vores lokale virksomheder. Så er de her forhåbentlig også på den anden side af udbruddet, siger borgmester Birgit. S. Hansen.

Fremrykning af betaling til private leverandører
Frederikshavn Kommunes sædvanlige praksis er, at vi betaler vores leverandører på baggrund af deres individuelle betalingsbetingelser. For at medvirke til at lette det nuværende pres på vores private leverandørers likviditet, er vi indstillet på at fremrykke vores betalinger, så de sker hurtigst muligt – uanset de gældende betalingsbetingelser. Opgaven vil kunne håndteres af de økonomimedarbejdere, som arbejder hjemme fra. Og for kommunens økonomi gælder, at der ikke bliver tale om nye eller yderligere udgifter. Det er penge, vi blot afregner tidligere, end vi ellers ville have gjort. Og det får kun beskeden virkning på vores gennemsnitlige likviditet.

– Vi fremrykker betalingen til de private leverandører for at give dem mest muligt likviditet lige nu. For det er nu, de har brug for den, så de forhåbentlig kan holde hovedet oven vande, siger Birgit S. Hansen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi skal holde erhvervslivet kørende' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER