Begejstrede borgere deltager i fotoprojekt

Begejstrede borgere deltager i fotoprojekt

6. marts 2020 - kl. 9:54 - af

De kulturhistoriske museer i Kulturarv Nord er i fuld gang med at finde nordjyske borgere, der sammen skaber en fotoudstilling om nordjysk identitet.

Hvad vil det sige at være nordjysk?
Netop det spørgsmål forsøger 9 nordjyske museer at få svar på i projektet ”Vores Nordjylland”. Her inviteres 63 nordjyske borgere til at skabe en fotoudstilling, der skal give en bud på hvad de tænker som særligt nordjysk.

Er man født til at blive nordjyde?
Én af deltagerne er Lena Yevmenchyk Pedersen, Sebbersund, der har boet i Nordjylland siden 2005. Lena fortæller, at projektet giver hende en god mulighed for at reflektere over hendes nordjyske identitet:

– Jeg har længe tænkt over hvad det vil sige at være nordjyde, og om det er noget man er født med eller kan blive. Min mand siger ofte til mig, at jeg er ved at blive en rigtig nordjyde, og det er egentlig sjovt at tænke på. Er jeg en nordjyde eller er jeg ved at blive det? Hvor længe skal man bo i Nordjylland for at kunne kalde sig en nordjyde?

Lena og de øvrige deltagere skal indtil maj gå og tænke over deres nordjyske identitet og hvordan det kan indrammes i et foto. Efterfølgende skal de ud og tage deres foto, sammen med en museumsmedarbejder.

Deltagernes fotos og refleksioner præsenteres i en vandrefotoudstilling, der har premiere på Kulturmødet Mors den 20. august 2020. Projektet er støttet af Region Nordjyllands Kulturpuljen 2019 med 250.000 kr.

Lena Yevmenchyk Pedersen flyttede fra Ukraine til Danmark i 1997, og har boet i Nordjylland i 15 år. For Lena giver projektet ”Vores Nordjylland” en god mulighed for at reflektere over sin nordjyske identitet: ”Jeg tror, jeg efterhånden har tilegnet mig en nordjysk identitet, selvom jeg ikke er født nordjyde”. Foto: Lena Yevmenchyk Pedersen.

Vores Nordjylland på sociale medier
Følg projektet Vores Nordjylland på Facebook og Instagram med #voresnordjylland2020. Her opfordres alle danskere til at dele deres tanker og billeder af, hvad de tænker som nordjysk.

Deltagende museer
Limfjordsmuseet, Læsø Museum, Museum for Forsyning og Bæredygtighed, Museum Mors, Museum Thy, Nordjyllands Historiske Museum, Nordjyllands Kystmuseum, Vendsyssel Historiske Museum og Vesthimmerlands Museum
Er du interesseret i at deltage i fotoprojektet? Kontakt museet i din kommune, for at høre om der stadig er pladser.

Foto: Lena Yevmenchyk Pedersen.  

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Begejstrede borgere deltager i fotoprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER