Brændende kærlighedsbreve<br>…

Brændende kærlighedsbreve

4. marts 2020 - kl. 12:10 - af

Center for Kultur og Borgerservice er blevet kontaktet af kunstforeningen Brændende Kærlighedsbreve, som ønsker et samarbejde med Frederikshavn Kommune i forbindelse med sin Danmarksrejse i 2021. Kultur- og Fritidsudvalget skal på udvalgets næste møde den 4. marts beslutte, om man ønsker at indgå et samarbejde med foreningen – herunder finde finansiering på 60.000 kr. til afvikling af en udstilling.

Brændende Kærlighedsbreve er en vandrende udstilling, performance og vidensoplæg om kærlighed – illustreret og fortalt gennem autentiske kærlighedsbreve.

Foreningen ønsker, at projektet samler folk om et universelt emne, alle kan relatere til, og som er uden alder.

Målet med projektet er at skabe autenticitet, oplevelser og engagement, der sætter sig spor i deltagerne og giver dem mod til at gå ud og bidrage til en verden præget af empati, kærlighed og fællesskab.

Kærlighedsbrevene bliver tilgængelige flere steder i landet ved, at de udstilles på et skib, som sejler langs den fynske og østjyske kyst i starten af 2021. Skibet lægger til kaj i 10 byer, hvoraf den ene kan blive en by i Frederikshavn Kommune.

Ud over udstilling indeholder skibet også fotosessions, filmklip, skriveworkshops, samtalesaloner, skuespil, foredrag om emnet kærlighed.

Årlig rejse rundt i Danmark
Foreningen sigter efter at lave en årlig danmarksrejse i årene 2021-2023. Der er afholdt en pilot i 2018 i København, hvor foreningen fik testet sit udtryk og form.

Kunstforeningen ønsker at inddrage lokale samarbejdspartnere, så projektet bliver lokalt forankret og bliver mere end blot et projekt, der har karakter af et event, ved at et skib lægger til kaj for så at sejle videre et par dage senere.

Center for Kultur og Borgerservice ser et godt potentiale i at udvide besøget fra Brændende Kærlighedsbreve til flere dage, så skibet bliver en del af et større arrangement. Centret forstiller sig at inddrage lokale aktører, som kan bidrage til emnet kærlighed i en historisk såvel som nutidig kontekst. En oplagt intern samarbejdspartner er kommunens vielseskontor, hvor vielser og den kunstneriske fortælling om kærligheden går hånd i hånd.

Kærlighed på ”frederikshavnsk” måde
Ved at skabe et større arrangement, vil temaet kunne strække sig over en længere periode end de 2-3 dage skibet er til stede, hvilket giver muligheden for at ”brande” et samlet program for alle involverede samarbejdspartnere. Skibets gæster får mulighed for at fortælle deres egen kærlighedshistorie gennem de skriveworkshops og filmklip, som skabes ombord på skibet, og på den måde bæres den lokale ”frederikshavnske” måde at udtrykke sin kærlighed på videre til andre dele af Danmark.

Såfremt Kultur- og Fritidsudvalget beslutter at indgå et samarbejde om Brændende Kærlighedsbreve, så anbefaler Center for Kultur og Borgerservice, at centret bliver lokal projektholder, som bl.a. får ansvar for at finde lokale samarbejdspartnere, sikre dialogen til kunstforeningen og sikre en samlet markedsføring af det samlede arrangement.

Finansiering skal sikres gennem samarbejdspartneres egne bidrag samt fondsansøgninger. Udgangspunktet for at arbejde med kærlighedstemaet er skibets ankomst til Frederikshavn Kommune, hvorfor Kultur- og Fritidsudvalget skal beslutte, om man ønsker, at skibet ankommer til en havn i kommunen som en del af skibets danmarksrejse. Prisen herfor er 60.000 kr. Prisen dækker udgifter til skibsleje, besætning og kunstneriske aktiviteter ombord på skibet.

Det er endnu ikke fastsat, hvornår og til hvilken by i kommunen skibet vil komme. Dette aftales endeligt, når det er sikkert, at Frederikshavn Kommune er med i projektet.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brændende kærlighedsbreve
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER