Generalforsamling og foredrag i Hjerteforeningen

Generalforsamling og foredrag i Hjerteforeningen

28. januar 2020 - kl. 16:09 - af

Hjerteforeningen Sæby afholder ordinær generalforsamling torsdag den 12. marts kl. 19 i ”For Retfærdigheden” i Algade i Sæby. Der indledes med foredrag af lærer Poul Erik Strandby, som vil fortælle om den blodprop, som ramte ham, genoptræningsforløbet, samt hvordan det er at få et liv bagefter. Hans indlæg suppleres af ledende overlæge, PhD, kardiologisk afd. i Hjørring, Regionshospitalet Nordjylland, Gitte Nielsen, med facts om hjerte-kar-sygdomme. Der vil efterfølgende være mulighed for at få besvaret spørgsmål.

Foråret igennem tilbyder Hjerteforeningen Sæby masser af motion. Der er traveture hver tirsdag formiddag på hjertestien i Gybels Plantage og onsdag formiddag på Kløverstierne. Desuden er der hjertemotion ”Gør en forskel for dit hjerte” mandage og onsdage i samarbejde med Benefit samt ”Hjerte – krop – balance” mandag formiddag i samarbejde med Sæby Gymnastikforening foruden en aften med beach walk.

Torsdag den 2. april afvikles i samarbejde med FOF Vendsyssel et foredrag i ”Manegen”, hvor der er besøg af Karen Marie Lillelund, som taler om ”Hold balancen – nyd livet”. Alle billetter er for længst udsolgt. Sammen med FOF tilbydes endnu et foredrag i ”Manegen” torsdag den 17. september, hvor TV-kok og journalist med ekspertise i madlavning, råvarer, økologi, det gode måltid og den gode madkultur, Anne Hjarnøe, taler om ”Slank, sund og stærk”. Endvidere udbydes en jazzkoncert med Sigurd Barrets trio den 28. marts i samarbejde med Sæby Jazzfestival og FOF Vendsyssel. Billetsalget til Hjarnøe og Barrett er i gang på https://www.fof.dk/vendsyssel

Yderligere afvikles endnu en omgang af ”Børnebørnenes madværksted” med Elsa Toftelund som instruktør, og der forventes sidenhen at komme tilbud om at få målt blodtryk. Dertil kommer i lighed med sidste år den 3. maj en landsuddeling af hjertestartere.

”Hjerteforeningen ønsker, at der kan reddes flere liv i Danmark. Vi skal turde træde til og handle, hvis vi er vidne til et menneske med hjertestop. Derfor udbyder Hjerteforeningen Sæby kurset ”Giv Liv”, som er et gratis introkursus, hvor man på kun 30 minutter bliver klædt på til at kunne redde liv, hvis en akut situation med hjertestop opstår,” forklarer formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo.

Kurset forklarer bl.a., hvorfor genoplivning er vigtig, hvordan man skaber sikkerhed i en akut situation, hvordan man undersøger en bevidstløs person med unormal vejrtrækning, det vigtige ved at ringe 1-1-2, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt, samt hvordan man bruger en hjerterstarter (AED). Alle kan deltage – unge som ældre, og kurset kan let passes ind i et personalemøde på arbejdet, til træning og til arrangementer i idrætsklubben, til familiefødselsdagen eller i forbindelse med lokale arrangementer og events. Alle instruktører er certificerede ved Europæisk Råd for Genoplivning, og det er mulighed for, at instruktøren kan komme til den gruppe, der anmoder om et kursus.

Der kan ses meget mere på www.saeby.hjerteforeningen.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling og foredrag i Hjerteforeningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER