Butiksbyggeri er tæt på at være en realitet

Butiksbyggeri er tæt på at være en realitet

27. januar 2020 - kl. 0:34 - af

Byggeriet af købmandsbutikken i Voerså, hvor borgere fra byen og omegnen er gået sammen om at bygge en butik i samarbejdet med butikskæden Dagrofa skrider fremad.

Fredag den 24.1. rundede projektet 2.000.000 kr. og status er i dag, at indsamlingen er på 2.045.000 kr.

Udover byens borgere, så har enkelte virksomheder og hele foreningslivet i området støttet projektet økonomisk.

Ved at runde de 2 milloner kr. er projektet så tæt på det ønskede mål for indsamlingen, som er 2,5 million kr. – at de er meget overbeviste om, at det vil lykkedes dem at finde de sidste midler, således at projektet bliver en realitet.

Søndag den 9.2. afholdes det næste borgermøde, hvor der tages endelig stilling til det kommende byggeri og stiftelse af det borgerfinansieret anpartsselskab, som skal stå for udlejning af butikslokale til butikskæden Dagrofa, som varetager driften af butikken og i første omgang tegner en kontrakt på en 10-årig lejeperiode.

Der er allerede igangsat forundersøgelser af jordbunden, og der er planlagt sammenlægning af matrikler, således at den kommende byggegrund bliver mere end 3000 m2, hvoraf de 600 m2 er selve butiksbygningen. Ligeledes er der udarbejdet plantegninger for det kommende byggeri.

Det handler ikke kun om at få en ny god lokal indkøbsmulighed, det handler i lige så høj grad om at skabe et nyt samlings- og mødested for beboere i området. I projektet er der indtænkt et lille café miljø, hvor man kan mødes med andre beboere og læse dagens aviser. En indkøbsmulighed kombineret med en velfungerende skole og gode pasningsmuligheder, sammen med en unik og smuk natur med skov, strand, å og hav, medfører at det bliver attraktivt at bosætte sig i Voerså og omegn.

Alle beløb kan ses her: http://www.voersaa-by.dk/koebmandsprojektet-saa-meget-har-vi-nu-indsamlet/ (bliver opdateret dagligt)
På byens hjemmeside: http://www.voersaa-by.dk/ under projekter, kan man følge status for projektet med opdateret oplysninger.
Her kan man også finde videooptagelse fra borgermødet, som blev afholdt i Stensnæsskolens gymnastiksal.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Butiksbyggeri er tæt på at være en realitet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER